Test greu de trecut. Câte cifre vezi în imagine? Puțini români le nimeresc pe toate

Test greu de trecut. Câte cifre vezi în imagine? Puțini români le nimeresc pe toate
Câte cifre vezi în imagine?

În urmă cu doar câteva zile a fost postată pe Twitter o iluzie optică – un număr parțial ascuns într-un cerc cu linii negre și gri, aceasta dându-le mari dureri de cap internauților, care s-au împărțit în două mari tabere. Deși nu pare, testul s-a dovedit greu de trecut. Tu câte cifre vezi în imagine? Puțini români le nimeresc oe toate.

Test greu de trecut. Câte cifre vezi în imagine?

Un puzzle vizual a devenit viral pe Twitter după ce a fost văzut de mii de oameni, care au ajuns la concluzii foarte diferite în ceea ce privește numerele ascunse în el.

Iluzia optică arată un număr ascuns într-un cerc cu dungi negre și gri, iar oamenii sunt provocați să vadă ce cifre pot distinge în imagine. Cifrele pe care aceștia le văd se bazează pe funcția lor de sensibilitate la contrast, notează Daily Mail.

Întrucât sunt așezate într-o spirală neregulată, cele șapte cifre nu pot fi observate toate la o primă vedere.

„Vedeți un număr? Dacă da, ce număr?“ a întrebat cel care a postat iluzia optică, iar mii de oameni au răspuns. Extrem de siguri pe ei, mulți au spus că văd „528“ ori „45283“. Unii, mai atenți din fire, au reușit să observe numărul întreg, și anume „3452839“.

Citește și: Testul care îți arată dacă ți se potrivește sau nu jobul la care ești acum. Te ține să îl faci?

Puțini români le nimeresc pe toate

Această iluzie optică uluitoare îți pune vederea la încercare, funcționând, după cum spuneam, pe baza sensibilității oamenilor la contrast – capacitatea ochiului de a distinge între un obiect și fundalul acestuia.

Prin urmare, oamenii cu sensibilitate mare la contrast pot observa din prima toate cele șapte numere, potrivit specialiștilor.

În schimb, o sensibilitate la contrast slabă ar putea reprezenta simptomul unor afecțiuni oftalmologice, cum ar fi cataracta sau glaucomul.