Încheiem săptămâna cu un test de inteligență foarte interesant, recomandat atât pentru adulți, cât și pentru cei mici. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți greșeala din imagine. Aveți la dispoziție un timp limitat.
Testele de inteligență reprezintă o modalitate diferită care ne testează gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor într-un timp cât mai scurt. Aceste calități sunt benefice și în viața de zi cu zi.
Mai mult, provocările prezentate au potențialul de a spori inteligența și de a îmbunătăți concentrarea. Majoritatea testelor de inteligență implică găsirea unei greșeli, rezolvarea unui cod sau identificarea obiectului ascuns din imagine.
Practicarea regulată a unor astfel de provocări ajută la îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor și oferă, de asemenea, un antrenament sănătos pentru creier.
În cazul de față, trebuie să găsiți greșeala din imaginea de mai sus. Poate că la început totul pare în regulă, dar uitați-vă mai atent. Cu siguranță veți găsi ceva ce pare a nu fi la locul lui. Poza completă o găsiți în galeria foto.
Putem observa un bărbat care își fixează securea lângă o peșteră, iar femeia aduce lemne pentru a pune pe foc. Adevărata provocare este timpul. Aveți la dispoziție doar 10 secunde. Sunteți gata? Start!
Felicitări tuturor celor care au găsit greșeala. Cei care nu ați reușit, priviți imaginea de mai jos:
Unele teste IQ implică iluzii optice, care sunt de mai multe feluri. Acestea sunt folosite în cadrul testelor de inteligență pentru a vedea cât de bine lucrează creierul în diferite situații. Iată câteva tipuri de iluzii optice:
Sunt iluziile care distorsionează percepția adâncimii și perspectivei. Putem lua ca și exemplu iluzia Penrose. Aceasta creează o perspectivă aparent imposibilă, în care obiectele par a fi conectate în mod logic, dar nu pot fi într-un spațiu tridimensional real.
Vorbim despre iluziile ca distorsionează dimensiunea, lungimea sau forma obiectelor.
Probabil că v-ați dat deja seama că sunt iluziile care manipulează percepția culorilor. Ca și exemplu putem lua iluzia lui Benham. Este vorba despre un disc alb cu sectoare colorate în moduri specifice este învârtit, generând o percepție de culoare în mișcare acolo unde nu există.