Cel mai tare test de inteligență al momentului. Este un exercițiu interesant, care spune multe despre tine și IQ-ul tău. Provocarea este să găsești toate cele trei canapele din imagine, care se ascund perfect printre alte detalii. Doar cei mai ageri ochi le vor observa pe toate, crezi că te numeri printre ei?
Testele de inteligență sunt un mod interesant de a ne testa abilitățile și mai ales răbdarea. Puțini sunt cei ce pot duce la bun sfârșit astfel de jocuri, care, uneori, te scot parcă din minți când vezi că nu le găsești deloc rezolvarea.
Provocarea de astăzi este una perfectă de Crăciun, pentru serile în care stai alături de cei dragi și vă gândiți cum să vă mai distrați. Este o imagine care prezintă o bucată de hârtie de împachetat, plină de decorațiuni de Crăciun. Creatorul imaginii a reușit să ascundă printre coroane, turtă dulce, acadele și căni de ciocolată caldă, și trei canapele buclucașe.
Imaginea este una destul de complicată, plină de detalii, pe care nu prea le poți distinge la prima vedere. Totuși, provocarea trebuie terminată, așa că pune-ți mintea la contribuție și apucă-te de căutat canapele.
S-ar putea să fii în top 1% dintre cei care rezolvă puzzle-uri dacă poți descoperi cele trei articole de mobilier din această imagine festivă în mai puțin de 10 secunde. Timpul este limitat, deci fă ochii mari și fii atent la orice detaliu.
Hârtia de împachetat are un design supraaglomerat, care este plin de figurine de sărbători, foarte colorate. Canapelele sunt ascunse între cadouri și bomboane, folosind culori similare pentru a se amesteca cu ușurință.
Află și: Test IQ pentru genii. Care este ușa pe care trebuie să iasă bărbatul pentru a fi în siguranță?
Canapelele sunt strecurate perfect printre tura dulce, cadourile și alte elemente decorative, care seamănă foarte mult între ele.
Le-ai observat? Încearcă să te uiți cu atenție, pentru că răspunsul nu este evident, dar nici imposibil.
Primele două ar putea fi ușor de observat, dar a treia canapea este deosebit de bine ascunsă. Analizează bine fiecare colț și grăbește-te, pentru că cele 10 secunde trec foarte repede. Nu trage cu ochii în Galerie, ci concentrează-te și joacă cinstit până la final.
Ați putea ajunge la contraziceri mari cu ceilalți jucători sau chiar să vă bateți cu pumnii în piept că nici măcar nu există trei canapele. Ei bine, află că acestea sunt în imagine și sunt și foarte vizibile, dacă stai bine la capitolul vedere.
Dacă încă nu ți-ai dat seama, noi suntem aici să clarificăm situația. Canapeaua roșie este în stânga, în timp ce canapeaua albă este în colțul din stânga sus al imaginii. În cele din urmă, canapeaua maro este în dreapta jos a imaginii.
Nu te întrista dacă nu ai reușit să termini jocul, pentru că nu este deloc unul ușor. Din contră, este dificil și menit să te pună la încercare, dar și să te ambiționeze să demonstrezi cât ești de bun. Nu oricine reușește așa ceva, este lucru mare să te numeri printre campioni.
Termenul IQ, sau coeficientul de inteligență, se referă la un scor obținut în urma unui test care evaluează capacitatea cognitivă a unei persoane în comparație cu populația generală. Acest concept a fost oficial denumit în 1912 de către psihologul William Stern.
Scorul mediu al IQ-ului unei persoane este considerat a reflecta vârsta mentală a individului în concordanță cu vârsta sa reală. Un exemplu oferit de specialiști ilustrează ideea că un copil de 10 ani cu o vârstă mentală de 10 obține un scor IQ de 100.
Cu toate acestea, atunci când vârsta mentală este mai mică decât vârsta reală, scorul IQ scade. Astfel, dacă vârsta mentală a unui copil de 10 ani este de exemplu 8, scorul IQ este redus la 80. În schimb, dacă vârsta mentală este mai mare, de exemplu 12, scorul IQ este de 120.
Este evident că teste moderne de IQ iau în considerare vârsta în evaluarea scorului, deoarece copiii sunt evaluați în comparație cu populația corespunzătoare stadiului lor de dezvoltare.
Aceste intervale oferă o referință cu privire la poziționarea unui individ în comparație cu populația generală în ceea ce privește capacitatea lor de rezolvare a unor teste complexe. Puțini sunt cei cu o inteligență peste medie, dar aceștia chiar sunt de apreciat și de lăudat din plin.