Testele de cultură generală sunt foarte interactive și vă va pune la încercare. Corpul uman este plin de mistere, iar în rândurile următoare veți afla câți mușchi are corpul uman și care este cel mai puternic.
Corpul nostru uman posedă 639 de mușchi, alcătuiți din fibre elastice, iar mușchii se contractă și se decontractă, astfel încât să fie posibilă mișcarea. Doar pentru a sta în picioare utilizăm 300 de mușchi, iar pentru a zâmbi 17 mușchi.
Din totalitatea greutății corporale, masa musculară reprezintă circa 40%, în funcție de fiecare persoană. Mușchii sunt cele mai dense țesuturi. Pe măsura ce înaintăm în vârstă, pierdem în mod natural din masa musculară și din forță, asta doar în cazul în care mușchii nu sunt antrenați.
Însă, chiar și cu activitate fizică, pierderea musculaturii este inevitabilă. Fără aceasta, pierderea musculaturii după vârsta de 30 de ani poate atinge în jur de 3-5% pe deceniu.
Citește și: Cel mai rapid test de cultură generală. Are o singură întrebare, însă puţini ştiu răspunsul
În corpul uman se regăsesc trei tipuri de mușchi. Este vorba despre mușchiul cardiac, mușchii striați și mușchii netezi. Nu multă lume știe, însă cei mai mici mușchi se află în urechea medie, numiți mușchiul tensor al timpanului și mușchiul scăriței, având un rol major la nivelul auzului.
Atunci când vine vorba despre cel mai puternic mușchi al corpului uman, nu există neapărat un răspuns exact, deoarece „puterea” se măsoară în diferite moduri, după cum urmează:
Prin urmare, trebuie să avem în vedere mai mulți factori atunci când ne referim la „cel mai puternic mușchi”. Proporțional cu dimensiunea sa, limba ar fi cel mai puternic mușchi al corpului, însă trebuie să luăm în considerare și următorii mușchi:
Gluteus maximus este cel mai mare mușchi al corpului omenesc, având rolul de a menține trunchiul drept. De asemenea, este antigravitațional, ajutându-ne să urcăm scări.
Inima este cel mai solicitat mușchi din corpul nostru. La fiecare bătaie pompează 70 de ml de sânge, iar zilnic pompează circa 9.500 de litri de sânge. În decursul unei vieți, în medie, inima bate de 3 miliarde de ori.
Citește și: Testul de cultură generală pe care românii îl pică. Știi să răspunzi la aceste 10 întrebări?
Aceștia sunt într-o continuă mișcare și sunt cei care modifică poziția ochilor. Atunci când capul este în mișcare, mușchii externi ai ochiului ajustează în mod constant poziția acestora pentru a menține privirea fixă. Într-o singură oră de citit, aceștia realizează peste 10.000 de mișcări.
Musculus maseter, așa cum mai este denumit, are rol în masticație. În momentul în care mușchii maxilarului se contractă, pot închide gura cu o forță de 25 de kilograme pe incisivi și 90 de kilograme pe molari.
Acest mușchi este cel care trage cu cea mai mare forță. Se situează sub mușchiul gastrocnemius, adică mușchiul gambei și este foarte important atunci când mergem sau alergăm. Soleus lucrează împotriva forței gravitaționale pentru a ține corpul drept, alături de mușchii gambei.