Suntem în weekend, și care ar fi cea mai simplă modalitate de a-ți începe ziua, decât printr-un test de atenţie pentru weekend. Tot ce trebuie să faci este să vezi care sunt cei doi copaci identici. Dacă te-am făcut curios, treci la treabă!
Puzzle-urile cu imagini sunt o formă de provocare a creierului care testează gândirea critică a cititorului și abilitățile de rezolvare a problemelor. Aceste provocări au potențialul de a stimula inteligența și de a îmbunătăți concentrarea.
Rezolvă: Iluzia optică de la munte. Toți văd un lup în imagine, dar unde este al doilea?
Cele mai frecvente provocări implică găsirea unei greșeli, rezolvarea unui cod sau descoperirea obiectului ascuns în imagine. Practicarea regulată a unor astfel de provocări ajută la îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor și oferă, de asemenea, un antrenament sănătos pentru creier. Așa că, te provocăm să rezolvi acest test de atenţie pentru weekend, dar și să aflii dacă ai o gândire critică.
În imaginea de mai jos, îți prezentăm un test de atenţie în care pot fi văzuți patru copaci marcați A,B,C și D. Provocarea este de a găsi doi copaci asemănători în acest test de atenţie pentru weekend.
Găsește soluția la: Iluzia optică a săptămânii. Toți văd gladiatorul din arenă, dar unde e ascunsă sabia? Găsește-o în 18 secunde
Studiază cu atenție imaginea, deoarece s-ar putea să fii foarte aproape de a găsi copacii. Dar, dacă nu ți-ai dat seama care sunt cei doi copaci identici, nu te impacienta. Avem noi soluția la acest test de atenţie pentru weekend, în cele ce urmează.
Dacă nu ai reușit să descoperi care sunt cei doi pomi identici, îți spunem noi rezolvarea, pe care o găsesești și în imaginea din galerie. Dacă te vei uita atent la imagine vei observa că, de fapt, cei doi arbori asemănători se află la punctele A și D. Dar, chiar dacă nu ai rezolvat acest test de atenţie pentru weekend, nu înseamnă că nu ai aceste abilități. Există și o dată viitoare.
Află rezolvarea la: Iluzia optică a începutului de săptămână. Doar oamenii cu ochi de șoim pot găsi capra de pe munte
Conform cercetărilor, s-a constatat că adulții în vârstă care participă în mod regulat la puzzle-uri de cuvinte și numere au un creier mai ager. Cu cât jucau mai des, cu atât mai bună era funcția lor cerebrală. Un alt studiu a constatat că efectuarea de cuvinte încrucișate ar putea reduce apariția demenței cu doi ani și jumătate.
Acest lucru sugerează că activitățile de stimulare mentală pot ajuta la întârzierea apariției simptomelor, dar, de una singură, nu pot preveni demența. Concluziile aestor studii arată că, în general, puzzle-urile au rolul de a ne pune creierul la contribuție. Cuvintele încrucișate, ghicitorile, căutările de cuvinte și problemele de logică pot activa diferite părți ale creierului, ajutându-ne să ne perfecționăm abilitățile de gândire critică și analitică.