VIDEO Mașina Tesla care se aprinde și sare în aer din senin în parcare. „Încercăm să înțelegem”

Autor: Iorgu Ianusi - 19:59, 22 apr. 2019

Un automobil electric Tesla se aprinde, scoate fum și sare în aer. Sunt imagini capturate de camerele de supraveghere dintr-o parcare din Shanghai.

Distribuită pe internet și preluată și de posturile TV americane, înregistrarea a provocat reacția companiei Tesla. Reprezentanții acesteia au spus că au trimis o „echipă de investigații” la Shanghai.

Imaginile au apărut prima dată pe rețeaua de socializarea Weibo cu haștagul „Tesla ia foc singură”.

Acum, au trecut de 22 de milioane de vizualizări.

Mașina care se auto-incendiază.Tesla reacționează: „Încercăm să înțelegem”

În înregistrare se poate observa o mașină parcată într-un garaj care scoate fum de sub capotă și apoi explodează.

Deși Tesla nu a transmis date despre modelul implicat, se bănuiește că ar fi Tesla Model S. Mai multe incidente recente în China au legătură cu respectivul tip de vehicul.

 „Urmează să contactăm şi să cooperăm cu autorităţile relevante pentru a înţelege ce s-a întâmplat. Potrivit informaţiilor disponibile până acum nu au fost victime.” Mesajul Tesla publicat pe rețeaua Weibo

Serie de incidente cu Modelul S

Tesla încearcă să-și extindă afacerile în China și construieşte la Shanghai prima sa uzină de asamblare din afara Statelor Unite ale Americii.

Numai că exact pe acest fond Tesla a rechemat peste 14.000 de autoturisme Model S în China, care au nevoie de reparații în service-uri. Este necesară înlocuirea airbag-urilor produse de firma japoneză Takata.

De asemenea, în martie, din cauza unei greșeli de etichetare, un întreg lot de autovehicule Tesla nu a primit aporbările pentru comercializare.