Porsche crește producția unui model nou. Cu ce vrea să concureze Tesla S -VIDEO

Autor: Iorgu Ianusi - 10:02, 10 mart. 2019
În așteptarea modelului Taycan, Porche Macan a fost expus la Paris în 2018. Foto: wikipedia

Porsche va crește producția modelului Taycan, un sedan cu patru uși, după ce peste 20.000 de cumpărători potențiali s-au înregistrat pentru a achiziționa întreaga producție anuală inițial programată, notează Mediafax care citează agenția Bloomberg.

Taycan va fi prezentat în septembrie și va face parte din valul de noi modele electrice de la Jaguar, Mercedes-Benz și Audi.

În privința prețurilor, Porche Taycan ar urma să concureze cu Tesla Model S, situate între cei 74.800 de euro ai modelului Cayenne și cei 97.800 de euro ceruți pentru coupe-ul Panamera.

Porsche este brandul cel mai profitabil al companiei Volkswagen iar de succesul său pe piața electrică depinde și evoluția grupului în continuare. VW a alocat aproximativ 40 de miliarde de euro pentru mașinile electrice și urmărește să lanseze 50 de modele până în 2025.

Porche Taycan: încărcare de 4 minute pentru o autonomie de 100 km

Porsche va folosi pentru modelul Taycan încărcătoare rapide, achiziționate de la dealerii săi din SUA și Europa. Procudcătorii spun că vor încărca bateria Taycan în patru minute cu suficientă energie pentru 100 de km. Autonomia totală a maținii este de 500 de kilometri.

Producția planificată, de 20.000 de vehicule pe an, se bazează pe fabrica din Stuttgart, Germania, dar ar putea fi extinsă.

Porsche a confirmat recent că va oferi o și versiune complet electrică a celui mai bine vândut SUV al său, Macan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI