Termen pentru majorarea pensiilor de la Ludovic Orban. Anunț de ultimă oră pentru pensionari

Termen pentru majorarea pensiilor de la Ludovic Orban. Anunț de ultimă oră pentru pensionari

Pandemia de coronavirus ”controlează” și majorarea pensiilor cu 40% care trebuia să aibă loc la data de 1 septembrie 2020. Premierul Ludov Orban a anunțat joi seară în cadrul unei emisiuni TV, faptul că majorarea pensiilor de la data de 1 septembrie 2020 a ajuns însă la nivelul discuțiilor.

Termen pentru majorarea pensiilor de la Ludovic Orban. Anunț de ultimă oră pentru pensionari

Șeful Guvernului a mărturist faptul că majoarea pensiilor cu 40% va depinde de cât de repede scapă România de epidemia de coronavirus. Potrivit legii, majorarea pensiei cu 40% ar trebui să aibă loc de la 1 septembrie 2020.

„Deocamdată sunt legi care sunt aflate în vigoare. Aşa cum am declarat întotdeauna, construcţia bugetului a prevăzut sumele necesare pentru creşterea pensiilor, dar în mod evident pe baza prognozelor, a analizelor, evaluărilor privind evoluţia economiei, vom lua decizia astfel încât să sustenabilă orice fel de creştere a oricîrui venit, pensie sau alt venit. Suntem în analiză. Calendarul e cel… Legea se aplică de la 1 septembrie. O să luăm o decizie până la data respectivă. Cel mai probabil vom avea o creştere economică negativă, cuprinsă între minus 1 şi minus 3%. Depinde cât de repede scăpăm de epidemie”, a precizat Ludovic Orban, în cadrul unei emisiuni TV.

Câte cazuri de coronavirus sunt în România

În țara noastră au fost confirmate, până acum, 5.202 infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze strict din surse oficiale. În total, în România au murit 248 de persoane infectate cu coronavirus. Menționăm că primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. În România intră în vigoare ordonanța militară cu numărul 8. Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, secretarul de stat, Bogdan Despescu și secretarul de stat, Raed Arafat, au susținut o declarație de presă, joi seară, în care au precizat ce prevede Ordonanța Militară 8, publicată în Monitorul Oficial în următoarele ore. Ordonanța actuală prevede restricții și obligații noi, menite să crească măsurile de siguranță în lupta contra coronavirusului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI