Cu ce probleme rămân cei care au avut coronavirus. Bolile pe care le-ar putea dobândi

Cu ce probleme rămân cei care au avut coronavirus. Bolile pe care le-ar putea dobândi /INQUAM_Photos_Raul_Stef

Pandemia de coronavirus a dus la întreruperea tuturor marilor competiții, dar se pare că acesta poate reprezenta și o amenințare serioasă pentru toți sportivii, chiar dacă ei au reușit să învingă boala.

Cu ce probleme rămân cei care au avut coronavirus. Bolile pe care le-ar putea dobândi

Fostul medic al echipei naționale a Italiei, pe nume Enrico Castellacci, cel care a fost alături de jucători în 2006 când aceștia au obținut trofeul Campionatului Mondial, a dat un interviu pentru Violanews în care a vorbit despre efectele virusului ce pot apărea pe viitor, dar și urmele pe care acesta le poate lăsa.

Astfel că, italienii ar dori să înceapă în jurul datei de 4 mai, însă Castellacci a precizat: ”Acum nu mai depinde de dorința cluburilor, ci de ordonanțele care vin din partea Guvernului. Dacă am fi realizat pericolul încă de când acest coșmar a început ăn China, ar fi fost mai bine. Ar fi fost nevoie de măsuri draconice încă de la început. Chinezii au început să se antreneze acum câteva zile, dar încă nu se poate vorbi nici acolo de o dată exactă pentru reluarea campionatului”.

”În fotbal, spre exemplu, totul se schimbă. Șansele ca un sportiv să fie infectat sunt mult mai mari când aleargă, fiindcă respirația se schimbă. Oamenii se tem, fiindcă au înțeles că nu este o simplă gripă. Ideea este că totul trebuie tratat cu foarte mare grijă.

Jucătorii trebuie să fie și mai bine pregătiți de acum. Cei care au fost depistați pozitiv în trecut vor avea nevoie de o mulțime de teste, fiindcă acest COVID-19 poate duce la probleme pe viitor, poate da naștere problemelor cardiace, atât sportivilor de performanță, dar și celorlalți”, a mai precizat fostul medic al naționalei Italiei.

Menționăm că Blaise Matuidi, în vârstă de 32 de ani, este unul dintre jucătorii lui Juventus ce a fost depistat cu coronavirus. Francezul nu a avut complicații, anunța soția fotbalistului, doar că testele arată că fotbalistul nu a depășit încă perioada grea.

Mai mult decât atât, chiar dacă jucătorii ar putea părea vindecați peste un timp, specialiștii avertizează că e posibil ca acest coronavirus să ducă la complicații. Antonio Spataro, directorul medical al Comitetului Olimpic Italian, spune că virusul poate provoca efecte serioase asupra mai multor organe vitale.

Ce organe se pot afecta

”Problema cu COVID-19 este că el poate afecta totul, de la activitatea cardiacă și până la funcția respiratorie, care sunt fundamentale. Jucătorii au nevoie de un specialist în medicină sportivă pentru a efectua un set complet de teste”, a susținut medicul.

De asemenea, Spataro a mai precizat că cei care au avut infecția cu coronavirus vor trebui examinați minuțios înainte de a reîncepe activitatea fizică.  ”Trebuie să stabilim dacă și în ce mod virusul a afectat corpul sportivului”, a precizat el.

Menționăm că numărul de persoane depistate pozitiv cu COVID-19 din întreaga lume a depășit pragul de 1.5 milioane. Deși 330.000 dintre acestea au fost vindecate, au fost înregistrate și aproape 90.000 de decese. Italia rămâne țara europeană cu numărul cel mai mare de morți din cauza COVID-19: 17.669.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI