Terapia cu vaci, o afacere profitabilă: cât plătesc străinii să îmbrățișeze cornutele

Terapia cu vaci, o afacere profitabilă: cât plătesc străinii să îmbrățișeze cornutele

O nouă terapie a început să faci valuri în diverse colțuri ale lumii. Oamenii plătesc sume foarte generoase pentru a lua în brațe vaci, pentru a le mângâia sau a se odihni alături de ele.

Deși pare un pic ciudat la prima vedere, mai ales că mulți oameni sunt înfricoșați de animalele mari, un grup de cercetători au desccoperi o nouă formă de terapie. Aceasta implică interacțiunea cu vaci și cai într-o manieră similară cu alte animale de casă, precum câini sau pisici.

În momentul în care petreci timp cu animale, conform unui studiu publicat de PubMed, îți scade nivelul de stres din organism. Oamenii de știință au atras atenția în trecut asupra faptului că timpul petrecut alături de capre are de asemenea beneficii reale.

Revenind însă la vaci, oamenii plătesc până la 300 de dolari pentru ședință de 90 de minute împreună cu o cornută. Îmbrățișarea cu o vacă și odihna alături de ea face minuni pentru sănătatea mintală a pacienților. Dacă nu ai atâția bani, poți să plătești doar 75 de dolari pentru a le lua în brațe pentru 60 de minute.

Una dintre fermele care au introdus un program profitabil cu vaci și cai este intitulată Mountain Horse Farm, din apropiere de New York. Serviciul oferit de proprietari este intitulat Horse & Cow Experience. În sesiunea de interacțiune pe care o plătești, poți mângia animalele, le poți peria blana sau părul, iar dacă nu îți place să te joci cu ele sau nu te simți confortabil, poți doar să le îmbrățișezi.

Dacă asculți argumentul oamenilor de știință, s-ar putea să înțelegi de ce această terapie funcționează. Totul pleacă de la faptul că temperatura corpului vacilor este mai mare decât a oamenilor, în timp ce ritmul cardiac este mai lent. Când stai lângă ele, aceste două particularități te relaxează teribil. În plus, pentru că animalele sunt capabile să simtă fericirea, tristețea și anxietatea ta, vor răspunde fără să te judece.

imbratisari cu vaci

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI