Teorie ”mind-blowing” a oamenilor de știință: Universul nostru s-ar afla în interiorul unei găuri negre

Teorie ”mind-blowing” a oamenilor de știință: Universul nostru s-ar afla în interiorul unei găuri negre
Conform unei teorii a oamenilor de știință Universul nostru s-ar afla în interiorul unei găuri negre.

Găurile negre ar putea fi un portal către un alt Univers, iar cosmosul nostru ar fi putut fi născut dintr-una, a afirmat un senzațional om de știință. În timp ce teoria aceeptată pentru începutul Universului este teoria Big-Bang-ului, există și alte teorii la fel de neplăcute. Una dintre acestea este faptul că Universul nostru s-a născut dintr-o gaură neagră care se deschide intr-un alt univers paralel și că fiecare gaură neagră din cosmosul nostru ar putea fi o poartă către un alt univers.

Teorie șoc: Universul nostru s-ar putea afla în interiorul unei găuri negre

La începutul timpului, acum 13,8 miliarde de ani, a existat un punct energetic dens și super fierbinte, în care legile fizicii nu se aplicau, ceea ce este cunoscut sub numele de singularitate.

Singura altă dată din univers în care apare o singularitate și legile fizicii  sunt aruncate pe fereastră  este la baza unei găuri negre, care este inexplicabilă prin metodele științifice actuale.

Cele trei teorii conform cărora se poate forma o gaură neagră

Există câteva moduri prin care se poate forma o gaură neagră:

  • Oamenii de știință cred că cea mai comună ipoteză este aceea când o stea de mii de ori mai mare decât soarele nostru, se prăbușește pe ea însăși când moare, cunoscută sub numele de supernova.
  • Un alt mode este atunci când o cantitate mre de materie care poate fi sub forma unui nor de gaz sau a unei stele se prăbușește în sine prin propria atracție gravitațională.
  • În cele din urmă coliziunea a două stele de neuroni poate provoca o gaură neagră.
Gaură neagră.
Universul nostru s-ar afla în interiorul unei găuri negreu conform unei teorii a oamenilor de știință.

Principalul astepct al tuturor celor trei moduri este acela că o cantitate masivă de masă localizată într-un singur punct poate provoca o gaură neagră cu ea, în esență, o gaură în țesătura spațiului-timp. Acest lucru ia determinat pe unii să creadă că Big-Bang-ul a fost de fapt o gaură neagră care se deschidea într-un alt univers, permițând materiei care a izbucnit din portalul respectiv să creeze propriul nostru portal. Aceasta ar putea explica de ce universul este în continuă extindere.

Explicațiile unui fizician

Sravanthi Sureshkumar un fizician de la Colegiul Meenakshi, India, a explicat pe site-ul Q+A Quora:

”Fiecare gaură neagră ar produce un nou univers în interiorul său. Dacă acest lucru este adevărat, atunci prima materie din universul nostru a venit din altă parte. Universul nostru poate exista în interiorul unei găuri negre. Acest lucru poate părea ciudat, dar ar putea fi de fapt cea mai bună explicație despre cum a început universul și despre ceea ce observăm astăzi.”