Teodorovici ne-a făcut de răs la Bruxelles, iar argumentele sunt multe

Prestația Ministrului Finanțelor la ședința Comisiei de afaceri economice și monetare de la Bruxelles a fost foarte slabă, în opinia lui Siegfried Mureșan. Europarlamentarul PNL își argumentează afirmațiile referitoare la Teodorovici cu un video.

Din momentul în care România a preluat președinția Comisiei Europene, mai mulți oficiali români au ajuns la Bruxelles pentru a conduce anumite comisii și pentru a atrage atenția asupra poziției țării noastre pe diverse subiecte. În cazul lui Teodorovici, Ministrul Finanțelor a participat la ședina ECON pentru a prezenta prioritățile președinției române a ECOFIN.

Din păcate pentru țara noastră, slaba pregătire a ministrului a reușit să genereze mai multă confuzie, decât să faciliteze informarea și să pună România într-o lumină pozitivă.

„Foarte slabă prestația din această seară a ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în Parlamentul European. Să vă explic de ce! În calitatea sa de președinte în exercițiu al Consiliului Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN) ale UE, ministrul Teodorovici a venit în seara asta în fața noastră, a membrilor Comisiei afaceri economice și monetare (ECON) din Parlamentul European, pentru a prezenta prioritățile Președinției române a ECOFIN pentru următoarele 6 luni”, a scris Siegfried Mureșan, luni pe Facebook, iar postarea integrală poate fi văzută mai jos.

Mureșan a adăugat că Teodorovici nu a reușit să ofere explicații despre modul în care va gestiona Președinția română a Consiliului UE dosare importante precum Fondul Monetar European, Funcția Europeană de Stabilitate a Investițiilor și capacitatea bugetară a zonei euro.

„A «reușit», în schimb, în primul rând, să rateze toate șansele de a lua o poziție publică în avantajul României pe dosare extrem de importante precum Fondul Monetar European, capacitatea bugetară a zonei euro și Funcția Europeană de Stabilitate a Investițiilor. L-am întrebat chiar eu despre cum vede Președinția română aceste dosare tocmai pentru a-i da oportunitatea să vorbească despre ceea ce e important pentru România și să pună țara noastră în centrul atenției. A ratat această oportunitate. S-a limitat la răspunsuri vagi fără consistență și relevanță politică”, a explicat Siegfried Mureșan.

Ca lucrurile să fie și mai grave, din greșeală cel mai probabil, Teodorovici s-a aruncat la o contradicție. „Mai mult, a generat confuzie în rândul colegilor de comisie. La întrebarea mea privind poziția Guvernului României pe dosarul referitor la Fondul Monetar European, Teodorovici a dat un răspuns vag, dar care arăta o contradicție cu poziția Comisiei Europene, instituția care a propus dosarul. Când un alt coleg din Parlament l-a rugat să ia o poziție politică și să clarifice dacă poziția Guvernului României și a Președinției române a Consiliului diferă de cea a Comisiei, a evitat răspunsul. Nici nu și-a dat seama de contradicția dintre generalitățile lui și poziția Comisiei.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI