15 iul. 2024 | 18:39

Temperatura la care trebuie să setezi aerul condiționat când afară sunt peste 40 de grade Celsius. Mulți români greșesc

News
Temperatura la care trebuie să setezi aerul condiționat când afară sunt peste 40 de grade Celsius. Mulți români greșesc
La ce temperatură trebuie să setezi AC-ul în casă

Dacă în trecut aerul condiționat era considerat doar un moft, în ziua de astăzi a devenit o necesitate, iar temperaturile înregistrate zilele acestea au dovedit acest lucru. Foarte important este la ce temperatură setăm aerul condiționat.

Temperatura ideală în timpul caniculei

În perioadele caniculare, este important să setăm aerul condiționat la o temperatură care să ne oferte confort. Un criteriu pe care mulți nu îl iau în considerare este sănătatea.

Specialiștii ne recomandă să păstrăm o diferență de temperatură de 5-10 grade Celsius între temperatura exterioară și cea interioară. Dacă afară sunt 40 de grade Celsius, în casă nu ar trebui să fie mai puțin de 30 de grade Celsius, de exemplu.

Această abordare asigură o tranziție lină între mediul exterior și interior, evitând șocul termic, acesta având un impact negativ asupra organismului nostru.

Chiar și în cele mai fierbinți zile, temperatura aerului condiționat nu ar trebui să scadă sub 22 de grade Celsius. Temperaturile prea scăzute pot veni cu probleme de sănătate, precum răceli, dureri musculare, disconfort sau uscarea mucoaselor.

Mai mult de atât, este recomandat să evităm expunerea directă la fluxul de aer rece, pentru a preveni apariția unor probleme de sănătate.

Efectele negative ale aerului condiționat

Efectul imediat pe pe care îl vom resimți este șocul termic, care se manifestă prin frisoane, dureri de cap, amețeli și chiar pierderea cunoștinței în cazuri extreme.

Acesta apare în momentul în care organismul nu are timp să se adapteze la schimbările bruște de temperatură, iar vasele de sânge se contractă rapid, afectând circulația sângelui.

Pe termen lung, sistemul nostru imunitar va fi serios afectat. Potrivit studiilor, temperaturile scăzute pot inhiba producția de celule albe din sânge, responsabile de apărarea organismului împotriva infecțiilor.

Un alt efect negativ este deshidratarea. Având în vedere faptul că aerul rece are un conținut scăzut de umiditate, poate duce la uscarea pielii și a mucoaselor. Putem avea iritații ale ochilor, nasului și gâtului, precum și mâncărimi și senzații de disconfort.

Pentru a minimiza toate aceste efecte negative, este important să setăm aerul condiționat la o temperatură optimă și confortabilă, discrepanța dintre temperatura exterioară și cea interioară să nu fie prea mare.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Locul din Transilvania vechi de 800 de ani. Legendele care te înfioară
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Marele actor român a părăsit scena. România toată e în doliu: ,,Ne vom aduce aminte de el mereu.”
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro