Temperatura corectă de coacere a cozonacului. E motivul pentru care unor gospodine li se arde

de: Iulia Statie
30 09. 2021

Cozonacul îi bucură enorm pe toți românii, mai ales pentru că acest desert absolut delicios amintește de gustul copilăriei și de zilele de sărbătoare petrecute la bunici! Dacă vrei să îl prepari chiar la tine acasă, trebuie să ții cont de anumite trucuri pentru a nu da greș.

Cum prepari cel mai delicios cozonac. La ce temperatură trebuie să fie setat cuptorul

Este important să înveți să prepari cozonac pentru a economisi mulți bani, dar și pentru a bucura toată familia cu un produs făcut de mâinile tale. Acesta trebuie să fie pufos și delicios, așa că află că totul ține de temperatura la care este setat cuptorul.

Cozonacul te face să cedezi și să îți dorești o bucată, mai ales pentru că mirosul îi dă pe spate și pe cei mai pretențioși gurmanzi. Multe gospodine setează cuptorul electric la 200 de grade la început pentru ca acesta să crească, așa că trebuie să respecți câteva trucuri pentru a avea succes în bucătărie.

„Dacă aveţi cuptor electric încălziţi-l la 200 de grade, apoi aşteptaţi câteva minune înainte să puneţi cozonacul.

La început temperatura nu trebuie să fie mare pentru a nu se arde cozonacul la exterior. Apoi în timpul coacerii temperatura trebuie să rămână la 175 de grade.”, a spus un bucătar.

Trucuri pentru cozonac. Doar cei mai pricepuți bucătari știu aceste lucruri

Totuși, procedura se schimbă în momentul în care vine vorba despre un cozonac copt într-un cuptor clasic, pe gaz. Trebuie neapărat să te folosești de o tavă cu apă pentru ca acesta să nu se ardă, lăsându-te fără un produs delicios pe care să îl pui pe masa familiei.

„Dacă aveţi cuptor clasic pe gaz, atunci este bine ca sub tăvile de cozonac să puneţi o tavă cu apă pentru ca produsul să nu se ardă în partea de jos. Cozonacii trebuie făcuţi la foc mic.”, a adăugat bucătarul.

În cât timp se coace cozonacul, de fapt

De asemenea, în momentul în care cozonacul se află în interiorul cuptorului, este important ca ușa să nu fie deschisă pentru ca produsul să nu aibă de suferit. El nu o să mai crească așa cum îți dorești, așa că este mai bine să aștepți o oră înainte de a verifica desertul.

„Foarte important este să nu deschideţi cuptorul cât timp cozonacul este în interior ca să nu se lase. În mod normal un cozonac este gata cam într-o oră.”, a mai zis bucătarul.