De ce nu îți cresc cozonacii de sărbători, de fapt. Ce greșeli majore fac gospodinele, uneori

De ce nu îți cresc cozonacii de sărbători, de fapt. Ce greșeli majore fac gospodinele, uneori
Greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când faci cozonaci

De sărbători nu trebuie să îți lipsească cozonacii de pe masă, așa că trebuie să faci cea mai bună prăjitură și să îi dai pe toți pe spate. Totuși, nu ți s-a întâmplat de multe ori ca aceștia să nu crească și în final să mergi la magazin pentru a cumpăra un alt produs? Sunt câteva greșeli majore pe care le fac gospodinele atunci când vine vorba despre această rețetă preferată de mulți români.

Cei mai buni cozonaci pentru sărbători. Ce greșeli trebuie să eviți

De fiecare sărbătoare ne reunim cu familia și ne bucurăm de mese încărcate cu bunătăți românești. Bineînțeles, nimeni nu se poate abține de la cozonac, mai ales când acesta arată într-un mare fel. De multe ori, din păcate, socoteala de acasă nu se potrivește cu aceea făcută în târg, astfel că produsul final poate să nu se prezinte la fel ca în reclame. Află că și unele dintre cele mai bune gospodine se confruntă cu anumite probleme atunci când vine vorba despre această rețetă.

De ce nu crește, de fapt, cozonacul? De multe ori ne dorim o prăjitură pufoasă și bine crescută, dar ne trezim cu un aluat ce nu este dens, se lipește pe mâini sau are o culoare ciudată. Nu trebuie să fugi neapărat la magazin pentru a cumpăra un alt produs și a-l servi celor dragi, ci doar trebuie să îți dai seama ce pas nu ai respectat pentru a avea un aliment perfect.

Nu cerni destul făina

Pentru ca un cozonac să crească, făina trebuie să fie uscată și să se cearnă 2-3 zile la rând. De asemenea, ingredientul trebuie ținut la cald înainte de a se prepara aluatul. Dacă făina ți se va împrăștia în timp ce o strângi în pumn, aceasta este uscată, dar dacă rămân cocoloașe încearcă să o mai lași la căldură pentru a nu întâmpina greutăți.

Adaugi prea multă drojdie

Înainte de orice, verifică termenul de valabilitate al ingredientului pentru a nu te trezi cu o prăjitură ce nu are un gust prea bun. Altă variantă pentru care nu îți iese produsul final ar fi faptul că verși prea multă drojdie în altual, astfel că acel cozonac va mirosi a acru la final.

Incredientele trebuie să aibă o anumită temperatură

Chiar dacă uneori te grăbești și pui direct din frigider ingredientele în rețetă, află că acest pas este unul esențial pentru a avea un cozonac pufos de sărbători. Toate produsele pe care le folosești pentru acest produs trebuie să fie la temperatura camerei, în niciun caz reci.

Dacă vrei să știi mai multe secrete, citește în continuare aici. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI