Tehnica egipteană care te răcorește instant. Trucul te ajută să dormi bine în nopțile cu temperaturi de foc

Tehnica egipteană care te răcorește instant. Trucul te ajută să dormi bine în nopțile cu temperaturi de foc
Cum poți dormi mai bine pe căldură

Este foarte greu să dormi atunci când temperaturile se mențin ridicate chiar și noaptea. Studiile au arătat că valurile de căldură îți pot afecta serios somnul și pot împiedica un somn REM amplu și netulburat. Din fericire, există câteva metode care te vor ajuta să dormi mai bine.

Metoda egipteană de a dormi pe caniculă

Această tehnică egipteană mai este denumită și „perechea de șosete înghețate”. Înainte, pe vremuri, egiptenii obișnuiau să-și înmoaie păturile în apă înainte de a merge la somn, astfel încât să se răcorească noaptea.

Poate că la început va fi incomod, deoarece nu ești obișnuit să dormi cu pătura udă. Însă, există câteva metode de a te obișnui cu această tehnică. Va trebui să urmezi acești pași:

  • Înmuiați un prosop sau o pătură în apă rece.
  • Stoarceți cât mai mult posibil.
  • Rulați un ciclu scurt de centrifugare într-o mașină de spălat, dacă acest lucru vă ajută.
  • Materialul este gata de utilizare atunci când este umed și nu ud.
  • Așezați un prosop uscat pe pat și întindeți-vă deasupra.
  • Apoi pune materialul umed deasupra ta.

De asemenea, dacă este prea incomod, puteți pune o pereche de șosete într-o pungă de plastic, adăugați puțină apă și înghețați-o, apoi purtați șosetele în pat. Important este să păstrați un prosop uscat pe pat înainte de a vă culca.

Alte sfaturi pentru a dormi mai bine atunci când este cald

Înainte de a se lăsa noaptea, în timpul zilei, închideți ferestrele. Dacă faceți acest lucru, temperatura interioară va scădea chiar și cu 10 grade. De asemenea, puteți puteți amplasa în cameră un recipient plin cu apă, să întindeți un cearceaf umed sau să pulverizăm apă pe draperii.

Dacă în casă este extrem de cald, puteți folosi un ventilator plasat în spatele unui recipient umplut cu gheață. Aerul bate pe gheață, iar camera se va răcori și va da o senzație de umiditate.

Vara este recomandat să renunțați la pilote de iarnă sau pături, ci să alegeți cearșafurile de bumbac. Acestea păstrează răcoarea și lasă pielea să respire mult mai bine. Aceeași situație întâlnim și atunci când este vorba despre perne. Unele au material care lasă aerul să treacă și rețin mai puțină căldură.

Citește și: Trucul genial pe care să-l faci înainte de a dormi noaptea. Așa te vei trezi mereu odihnit