15 iun. 2022 | 15:45

Te simți mereu obosită? Explicația specialiștilor: care este cauza, de fapt

Diverse
Te simți mereu obosită? Explicația specialiștilor: care este cauza, de fapt
Te simti mereu obosita Explicatia specialistilor care este cauza, de fapt

Un lucru pe care mulți dintre noi îl putem spune este că adesea ne simțim extrem de obosiți, din diverse motive. Între a merge la serviciu, a face comisioane, treburi, a încerca să mergi la sală și a menține o viață socială, nu este de mirare de ce ne simțim suprasolicitați. Motivul pentru care te simți mereu obosit.

De ce te simți mereu obosit

Mulți dintre noi petrecem o cantitate mare din zi la locul de muncă, mai exact o persoană obișnuită își va dedica 90.000 de ore din viață lucrând. Așa că nu este de mirare că te plângi adesea că ești obosit și nu mai ai energie pentru a te bucura de micile plăceri ale vieții.

Medicul Mike Bohl explică de ce unii oameni par să se simtă atât de obosiți în mod regulat. După cum se poate demonstra, există o listă foarte lungă de posibilități care nu include o săptămână lungă de lucru. Cu toate acestea, acoperă aproape fiecare domeniu posibil al medicinei.

Oboseala te poate lovi din motive evidente, cum ar fi lipsa somnului pe timp de noapte sau momentele în care corpul tău luptă împotriva unei infecții. Desigur, cauza senzației de oboseală poate indica și o afecțiune mai severă.

Conform celor de la eatthis.com, specialistul trage un semnal de alarmă asupra factorilor oboselii crunte, precum anemia, hipotiroidismul, tulburările de somn, sănătatea mintală sau chiar reacții la anumite medicamente.

Cum te poți odihni în voie

Între timp, am învățat câteva obiceiuri care te pot ajuta să simți că ai nevoie constant de un pui de somn în timpul zilei. Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le recomandă Dr. Bohl să le facă este să vă asigurați că dormiți o cantitate suficientă în fiecare noapte.

„Poți face acest lucru urmând obiceiuri sănătoase de somn, cum ar fi mersul la culcare și trezirea aproximativ la aceeași oră în fiecare zi, evitând exercițiile și mâncarea prea aproape de ora de culcare și evitând lumina albastră în orele înainte de culcare.

Câteva sfaturi de făcut pe parcursul zilei pentru a te ajuta să rămâi treaz includ mișcarea periodică (de exemplu, după fiecare oră de muncă, ridicați-vă și plimbați-vă timp de 5-10 minute).

De asemenea, trebuie să te hidratezi foarte bine și să te implici regulat în activități care te ajută la gestionarea stresului, precum meditația.” , a explicat specialistul pentru sursa citată.