Te mușcă pisica des? Află care sunt motivele și ce încearcă să îți transmită

de: Cătălina Burghelea
04 06. 2022

Deși pisicile sunt ușor de domesticit, micile pufoșenii pot deveni agresive uneori. Nu este o noutate și, în fond, poate fi un lucru natural. Oricât de scumpe și blânde ar fi, agresivitatea felinelor nu este un ceva ieșit din comun. Mai ales când nu se manifestă fără motiv. Iar unul dintre principalele cauze este interacțiunea cu omul.

De ce pisica te mușcă des? Motivele sunt surprinzătoare

Când pisoii încep să facă dinți, animăluțele au tendința de a mușca pentru a-i face mai ascuțiți. Cu toate acestea, dacă nu-i dezveți de acest obicei, la maturitate vor continua să te muște. O soluție poate fi cumpărarea unei jucării pentru pisici, pe care o poate roade cât vrea.

Dar atunci când vorbim de o pisică mai mare, motivele pentru care te mușcă pot fi puțin mai complexe. Află în rândurile de mai jos posibilele cauze:

O doare ceva

Dacă o mângâi pe burtă și se uită urât la tine, înseamnă că are o problemă de sănătate, fiind semnalul că trebuie să o duci cât mai curând la veterinar.

O deranjezi

Și pisica are personalitate! Pur și simplu și-a pierdut răbdarea să te mai asculte și îți sugerează că este timpul să o lași în pace. Reține că, deși ai domesticit-o, felina rămâne un animal destul de independent.

Este speriată

Pisica te mușcă atunci când este speriată de ceva sau de cineva. Cel mai adesea, manifestă agresivitate atunci când în calea ei apare un potențial pericol. Creierul pisicii activează modulul de supraviețuire, știai asta?

Joaca voastră a mers prea departe

Un alt motiv poate fi joaca îndelungată. Activitățile de-a vânătoarea sunt destul de inofensive la început, dar când spiritele se încing, să nu te mire că pisica își arată comportamentul agresiv.

Vrea să-ți atragă atenția

Este foarte probabil să nu-i acorzi atenția cuvenită, de aceea pisica te poate mușca. Oferă-i un minut din timpul tău, fiindcă merită asta.

Mușcă din instinct

Aceste animale de companie te mușcă instinctiv. Nu trebuie să uiți că pisicile se trag din neamul felinelor, din care fac parte râsul, pantera, tigrul, leul, leopardul, jaguarul, puma. Pur și simplu se lasă ghidate de instinct.

Tulburări sexuale

Pisica își bagă colții în mâna ta din cauza tulburărilor de ordin sexual. În perioada când devine activă sexual, se poate comporta ciudat. Și poate să te muște involuntar ca urmare a acestui disconfort. De aceea, cel mai bine ar fi să o lași în pace.