Te-ai infectat cu covid-19 după vaccinare? Medicii trag un semnal de alarmă, ce trebuie să faci

Te-ai infectat cu covid-19 după vaccinare? Medicii trag un semnal de alarmă, ce trebuie să faci
Te-ai infectat cu covid-19 după vaccinare? Medicii trag un semnal de alarmă, ce trebuie să faci

Ce trebuie să faci dăcă te-ai infectat cu Covid-19 după prima doză de vaccinare. Medicii trag un semnal de alarmă. Ce spum specialiștii?

Ce trebuie să facă cei infectați cu Covid-19, după prima doză de vaccinare

Persoanele care s-au infectat cu Covid-19 dupa ce li s-a administrat prima doză de vaccin trebuie să cunoască toate recomandările pe care le dau medicii cu privire la acest aspect. Din păcate acest risc de a contacta virusul, dupa ce a fost făcut prima doză de vaccin, exista, spun specialiștii. De aceea, ei recomandă persoanelor care au trecut prin așa ceva, să aștepte să se vindece și abia la un interval de aproximativ o luna de zile sa revina pentru rapel sau, de asemenea, poate relau schema de vaccinare completă.

Aceasta informare a fost transmisă de coordonatorul campaniei privind vaccinarea împotriva coronavirus, dr. Valeriu Gheorghiţă, a informat marţi că studiile arată că o persoană infectată după ce a fost vaccinată cu prima doză de vaccin trebuie să aştepte vindecarea, iar la circa o lună poate face rapelul, respectiv cea de-a doua doză de vaccin sau poate relua schema de vaccinare completă.

Pe de cealalta parte reluarea schemei de vaccinare este recomandată a se face de la început în cazurile în care au trecut 42 de zile de la vaccinare.

”Chiar astăzi am emis o instrucţiune în acest sens. Dacă o persoană este depistată, dacă este diagnosticată cu infecţie SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, evident că se aşteaptă vindecarea bolii şi la un interval de circa o lună de zile se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima doză şi doza de rapel depăşeşte intervalul de 6 săptămâni, de 42 de zile”, a afirmat doctorul militar Valeriu Gheorghiţă, potrivit agerpres.ro.

Valeriu Gheorghiță a mai precizat faptul că americanii nu recomandă reluarea schemei complete pentru persoanele care s-au infectat cu Covid-19 după prima doză de vaccin.

Ce se recomandă după infectare, doză de rapel sau schema completă?

Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că în România, comisia științifică recomandă reluarea schemei complete de vaccinare.

”În momentul de faţă, comisia ştiinţifică din România pledează pentru reluarea schemei complete, repet, dacă intervalul dintre prima doză şi următoarea depăşeşte cele 6 săptămâni. La acest moment, lucrurile sunt în dezbatere, am cerut un punct de vedere oficial şi de la compania Pfizer, având în vedere că datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor două doze.

Împreună cu compania Pfizer şi împreună cu comisia ştiinţifică vom lua decizia potrivită, dar, da, se recomandă cel puţin doza de rapel la aceste persoane”, a mai spus medicul Valeriu Gheorghiţă.

În cazul noii tulpini de Covid-19 apărute în Marea Britanie, americanii recomandă purtarea a două măști de protecție. Pe de altă parte și, Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, recomandă purtarea a două măști de protecție, în contextul apariției noii tulpine în Marea Britanie, formă de coronavirus care este mult mai transmisibilă.

”Dacă aveţi o acoperire cu un singur strat, puneţi peste un alt strat, este probabil mai eficient”, a declarat Anthony Fauci.

Autoritățile recomandă în continuare vigilența maximă din parte cetățenilor, de asemenea respectarea măsurilor impuse de autorități, pentru a se putea evita pe cât posibil, infectarea cu Covid-19.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI