Italia vrea să dea în judecată Pfizer din cauza vaccinului anti-covid-19. Ce s-a întâmplat, de fapt

Italia vrea să dea în judecată Pfizer din cauza vaccinului anti-covid-19. Ce s-a întâmplat, de fapt
Italia vrea să dea în judecată Pfizer din cauza vaccinului anti-covid-19. Ce s-a întâmplat, de fapt

Ce se întâmpla cu vaccinul anti-covid de la Pfizer și de ce vor autoritățile italiene să dea în judecată  compania americană Pfizer.

Autoritățile italiene intenționează să întreprindă în perioada imediat următoare, acțiuni în instanță împotriva companiei americane Pfizer, cea responsabilă de livrarea dozelor de vaccinuri anti-Covid-19.

Vaccinul anti-covid în Italia

Decizia autorițaților italiene vine ca urmare a întârzierii în livrarea dozelor de vaccinuri anti-Covid, produse de firma americană.

Anunțul a fost făcut de autoritățile din Italia, marţi seara, de şeful celulei de criză pentru pandemie, Domenico Arcuri,. Mesajul a fost transmis prin intermediul unui comunicat remis presei, relatează AFP și Barrons, potrivit Agerpres, scrie Realitatea.net

„Protecţia sănătăţii cetăţenilor italieni nu se negociază. Campania de vaccinare nu poate fi încetinită şi cu atât mai puţin în ceea ce priveşte administrarea dozelor de rapel pentru numeroşii italieni care au primit deja prima doză”, a afirmat Arcuri într-un comunicatul citat.

Măsura aceasta a fost hotărâtă de autoritățile din Italia după ce la sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții firmei producătoare de vaccinuri anti-Covid, Pfizer/BioNTech au anunțat faptul ca dozele care urmează să fie furnizate ca urmare a înțelegerii nu vor ajunge la destinație.

Acest lucru a declanșat nemulţumirea unor ţări europene. Acestea erau deja criticate pentru ritmul lent în care derulează campania de vaccinare anti-Covid.

Ulterior aceștia au anunțat că au pus în aplicare un plan prin care se va limita la o săptamână întărzierea dozelor de vaccinuri. Pe de cealalta parte, țarile din Europa avea temeri legate de livrările din parte firmei Pfizer despre care se credea că va întârzia cu mult mai mult de atât livrările vaccinurilor.

Italia a fost anunțătă de Pfizer că  întârzierile livrărilor se vor prelungi.

Vaccinul anti-covid ajunge tot mai greu

În ultima săptămână, Italia s-a confruntat cu o reducere în procent de aproximativ 29% a livrărilor dozelor de vaccin destinate. De asemenea, autoritățile din Italia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la administrarea dozei de rapel, a vaccinului anti-covid, cea destinată personalului medical.

Cadrele medicale au fost prima categorie a populației care s-a vaccinat în Italia, unde până în prezent au fost imunizate circa 12 milioane de persoane cu vaccinul anti-covid.

Italia este una dintre cele mai afectate țări din Europa, în urma pandemiei de Coronavirus. De altfel, este prima țara din Europa unde anul trecut a fost identificat pentru prima dată pe continentul european virusul Sars-Cov-9.

Tot aici un număr de peste 2,4 milioane de cazuri de Covid -19 au fost înregistrate, iar peste 83 de mii de morți au fost înregistrați în urma acestei pandemii.

În România numărul total al celor confirmați cu virusul Sars-Cov-19 a ajuns la aproximativ 700 de mii de cazuri confirmate, iar numărul deceselor a depăsit 17 mii, în timp ce peste 630 de mii de persoane s-au vindecat după infectarea cu noul coronavirus.

Tot mai mulți români vor să se înscrie pe liste pentru a avea acces la vaccinul anti-covid.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI