Taxă nouă pentru șoferi. Vești proaste pentru posesorii acestor categorii de mașini

Taxă nouă pentru șoferi. Vești proaste pentru posesorii acestor categorii de mașini
Vești proaste! Ce taxă nouă ar putea să fie introdusă pentru șoferi

Vești proaste pentru șoferi! Cei ce dețin o anumită categorie de mașini o să fie obligați să plătească o nouă taxă. Politicienii au luat o decizie importantă cu privire la unele autoturisme, după ce problema legată de ele a fost evitată timp de ani de zile. Iată că se pregătesc schimbări drastice.

Vești proaste pentru șoferi! Ce taxă nouă o să fie introdusă

Planul Național de Redresare și Reziliență ce a fost trimis la Comisia Europeană are în vizor mașinile ce poluează mediul și trebuie să fie înlocuite cu altele ce beneficiază de emisii reduse sau sunt electrice. Noul sistem prevăzut în PNRR îi va afecta pe cei ce vor să înmatriculeze mașini mai vechi de 15 ani, dar îi va ajuta pe cei ce au optat pentru anumite autoturisme verzi. Aceștia din urmă se vor bucura de stimulente pentru alegerea lor.

Românii vor fi nevoiți să nu mai cumpere mașini mai vechi de 15 ani, altfel ei se vor confrunta cu noi taxe. Cei ce vor decide să își cumpere autoturisme ce nu afectează așa tare mediul, precum cele considerate verzi, vor avea parte de stimulente prin creșterea primelor de casare. În România există un plan de a construi 6.500 de stații de încărcare în următorii ani pentru a se produce anumite schimbări.

„Măsura de reducere a numărului de maşini mai vechi de 15 ani a fost introdusă în PNRR în ultimele zile, în ultima perioadă de negocieri cu Comisia. A fost o recomandare a comisiei. Se va discuta cu Ministerul de Interne, unde se fac înmatriculările, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Mediului şi în scurt timp vom veni cu o propunere.”, a transmis Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Cifrele sunt devastatoare în România. Câți șoferi dețin mașini foarte vechi

Chiar dacă se încurajează protejarea mediului înconjurător prin achiziționarea de mașini ce nu poluează așa de mult, în România cifrele nu stau foarte bine. Foarte mulți șoferi aleg să își cumpere autoturisme aduse din alte țări, ce, de fapt, ajung să fie extrem de periculoase pentru că foarte mulți vânzători nu pun la dispoziție toate informațiile necesare.

De asemenea, aproximativ 4 milioane dintre 7,3 milioane de mașini înmatriculate în România sunt mai vechi de 15 ani, arată PRO TV. Se pare că foarte mulți români preferă să conducă aceste autoturisme pentru că au un preț mult mai bun, dar nu se gândesc la daune. Pentru a nu se mai confrunta cu această problemă, politicienii se gândesc la noi taxe pentru cei ce nu recurg la achiziții mai noi sau chiar la unele verzi pentru a reduce din poluare.