Taxa neobișnuită pe care o poți găsi pe nota de plată, în Grecia. „Tot prăduială se cheamă”

Taxa neobișnuită pe care o poți găsi pe nota de plată, în Grecia. „Tot prăduială se cheamă”
Grecii au o taxa surpriza pentru turisti

S-a aflat care este taxa neobișnuită pe care o poți găsi pe nota de plată, în Grecia. Mulți dintre români își petrec vacanța de vară în Grecia. Românii care au dat deja piept cu scumpirile din Republica Elenă și-au anunțat cunoștințele, însă i-au mai atenționat pe cei care urmează să vină în vacanță în Grecia cu privire la un fapt. Le-au spus ce taxă surpriză pot regăsi pe notele de plată din restaurante. De ce spun turiștii că este vorba de un fel de „prăduială”.

Ce taxă ciudată au grecii în restaurante. Unii dintre români spun că este „prăduială pe față”

În cadrul unei postări pe Facebook, pe grupul Forum Thassos, un român a făcut dezvăluiri incredibile cu privire la o taxă surpriză care se strecoară în notele de plată ale unui restaurant grecesc. Mai exact, este vorba despre taxa de pahar și de capac și, mai mult de atât, pe bonul bărbatului au fost trecute chiar două capace, chiar dacă el primise doar unul.

„Dacă vedeți pe undeva 0.05 cenți și nu știți ce e, să știți că e taxa de pahar și taxa de capac. Eu până azi nu am mai văzut. Și plastic și carton. Sunt trecute 2 capace în loc de unul pe care l-am primit, dar nu o să ne certăm pentru 0.05 cenți, nu?”, scrie turistul român în postarea de pe Facebook.

Internauții au comentat intens taxa de pahar si capac

După cum era de așteptat, reacțiile utilizatorilor de pe grupul respectiv nu au întârziat să apară. Astfel, unii dintre aceștia au încercat să îl lămurească pe românul revoltat, însă nu înainte de a-l corecta: „Cred ca sunt 5 cenți sau 0.05 eur”, spune alt utilizator.

„Este pentru plastic”, susține o altă persoană.

„Taxa pentru item de plastic nu are de a face cu ceea ce numiți „taxa de masă”. Această taxa este nouă și a fost introdusă pentru reducerea poluării cu plasticuri”, explică alt utilizator.

Unii dintre internauți se arată de acord cu taxa impusă de greci

„Personal cred că ar trebui o asemenea taxă peste tot – pe mine nu mă deranjează să vin cu un pahar de camping decât să utilizez unul de plastic, dar asta e o opțiune personală. Despre cea de „couvert” nu am nicio părere, o iau așa cum este, nu sunt nici împotriva și nici pentru.”, a adăugat un alt internaut în comentariile postării românului reoltat de taxa de capac de pahar de hârtie.

Urmăriți Playtech.ro și pe