Care sunt cele mai potrivite tăvi pentru plăcinte? Trebuie să ai grijă la recipientele în care le pui la cuptor și la preparatele gătite și cerințele lor. Ce trebuie să folosești în funcție de ce gătești?
Totul se învață încercând! Gospodinele au văzut în timp ce ingrediente trebuie să mai folosească la preparate sau în ce tăvi speciale trebuie să prepare rețetele favorite. Dulciurile sunt printre provocările tuturor.
Chiar și mai marii bucătari chefi susțin că este foarte greu să fii priceput la preparate sărate și la cele dulci, majoritatea dintre ei recunoscând că-și comandă acasă deserturile. Deși poate părea simplu pentru unii să faci o plăcintă, trebuie să ai grijă la anumite detalii.
Este important să-ți cunoști cuptorul, puterea lui și la ce grilaj să lași grătarul pe care pui tava de care ai nevoie. Dacă vrei să faci o plăcinte din foi, este perfectă tava care vine inclusă cu cuptorul, lungă, întinsă și medie ca grosime.
Dacă vrei să faci o plăcintă țărănească ce are mai mult blat, aceasta are nevoie de o tavă cu fundul mai gros pentru ca toată coca să crească echilibrat și să fie la final pufoasă. Dacă folosești în acest caz o tavă subțire atunci desertul tău se va arde mai devreme decât trebuie și va fi nefăcut în mijloc.
Multe persoane abordează azi din ce în ce mai des genul de plăcintă americană care se coace într-un recipient rotund. Aceasta este perfectă pentru un blat făcut de casă foarte subțire și împletit. De asemenea, arată mult mai bine în această formă și se taie ușor.
Mai mult decât atât, ai porțiile exacte pentru oaspeții tăi sau pentru familie. Poți să le tai lejer câte o feliuță în formă de triunghi care îi va sătura. Un truc important pentru plăcinta cu blat pufos și mai gros este legat de umplutură. Trebuie să ai grijă să pui destulă încât să acopere toată porțiunea aluatului.
Un alt secret al unor bucătărese se află la pasul final. Chiar înainte să închizi cuptorul, varsă pe toată suprafața desertului un sirop simplu de apă cu zahăr sau apă cu miere și lasă-l să se îmbibe în blat. Ulterior, lasă plăcinta la odihnit, iar la final vei avea parte de un preparat de nota 10. Poți să presari și puțin zahăr pudră peste pentru o imagine mai bogată.