Taur, chinuit la un festival din Spania: imaginile șocante cu flăcări nu sunt pentru oricine

Autor: Puiu Alexandru - 07:00, 16 aug. 2019

La nivel global, există numeroase tradiții îngrijorătoare în diverse colțuri ale lumii, dar scenele din cadrul unui festival din Spania ilustrează perfect cruzimea oamenilor față de animale.

Clipul de mai jos a fost imortalizat în urmă cu câteva zile de către un grup de activiști pentru drepturile animalelor, la un festival spaniol. Scena s-a petrecut în localitatea Vall d`Uixo, conform celor de la Telecino.es. După ce au fost chinuiți într-un mod macabru, mai mulți tauri au fost omorâți prin înjunghiere.

Taurul a fost legat de un stâlp de către un bărbat care i-a aprins coarnele în fața a zeci de spectatori, printre care se aflau și copii. Unii dintre ei au fost filmați alergând taurul, trăgându-l de coadă, aruncând cu nisip sau sticle în el. Este important de reținut că flăcările au fost de fapt pe niște torțe care au fost fixate pe coarne pentru a agita animalul, speriat la culme.

După scenele de la care ți se rupe sufletul, animalul a fost prins și băgat într-o cușcă de metal. Imediat după, din câte se pare, ar fi fost ucis cu un cuțit. Alți patru tauri ar fi fost uciși la același eveniment.

La nivel psihologic, trauma trăită de animal a fost descrisă de un medic veterian. „Odată ce torțele sunt aprinse pe coarnele lor, prezența focului provoacă frică animalului. El identifică instinctiv un nou pericol și crește nivelul de stres”, a declarat președintele unui grup de veterinari care sunt împotriva evenimentelor de acest fel.

Aceste evenimente macabre reprezintă tradiții de sute de ani în multe localități din Spania, dar mai mulți activiști pentru protecția animalelor speră să fie desființate. Mediatizarea lor la scară globală reprezintă doar un pas mic în acest sens. Vizavi de evenimentul surprins în clipul de mai jos, a fost înaintată o plăngere oficială guvernatorului Provinciei Castellon, finanțatoarea și promotoarea festivalului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI