Unor oameni le este scris să trăiască o ”eternitate”. Este drept că nu toți sunt mulțumiți de acest dar, însă, cum nu suntem lăsați pe pământ să ispitim mai mult decât putem duce, oamenii care apucă veșnicia pot ajunge măcar la un gând consolator pentru faptul că au fost ”uitați” prin lume. Iată țara cu cea mai mare speranță de viață și cum stă România în topul statelor unde se trăiește cel mai mult.
Sunt multe mituri despre cei care trăiesc mai mult. Ba că sunt cei care spun deseori ”mulțumesc” și respectă în jur, ba că nu sunt bogați (un studiu arătând că oamenii înstăriți nu trăiesc mai mult decât cei săraci). Pe lângă aceste supoziții, să vedem care sunt lucrurile certe, adică locurile unde se trăiește cel mai mult, potrivit eurostat.eu.
Întâi de toate, speranța de viață reprezintă numărul mediu de ani pe care o persoană se poate aștepta la naștere să îl ”ducă”, în cazul în care este supus condițiilor actuale de mortalitate pe parcursul întregii vieți. De menționat este că topul complet al țărilor în care se trăiește cel mai mult cuprinde 28 de țări membre ale Uniunii Europene și state care fac parte din piața unică europeană, anume: Islanda, Liechtenstern, Norvegia și Elveția.
Spania, Elveția și Liechtenstein ocupă podiumul în clasamentul țărilor europene cu cea mai lungă speranță de viață a oamenilor de când ajung pe pământ, adică peste 83 de ani. Mai jos poți citi topul complet.
Cât despre România…țara noastră se află pe unul dintre ultimele locuri în clasament. Speranța de viață este de 75,3 ani, la nivelul anului 2017, în creștere comparativ cu 1990 – 69,9 ani – și anul 2000 – 71,2 ani. Româncele au o speranță de viață mai mare decât bărbații, de 79,1 ani, bărbații ajungând până la 71,7 ani.