Tatăl bebelușului mort, reacție cutremurătoare. Ce s-a întâmplat la botez

Tatăl bebelușului mort, reacție cutremurătoare. Ce s-a întâmplat la botez
Reactia uluitoare a tatalui bebelusului mort de la Suceava

Noi detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul pruncului înecat la botez, în biserica „Sf. Constantin și Elena”, din cartierul Zamca, municipiul Suceava. Tatăl bebelușului mort, reacție cutremurătoare. Ce s-a întâmplat, mai exact, după ce copilașul a fost scos din cristelniță. Pe cine acuză părintele îngerașului de moartea fiului său. 

Tatăl bebelușului mort, reacție cutremurătoare

Numai părinte să nu fii. Ceea ce trebuia să fie cel mai fericit eveniment din viața lor s-a transformat în cel mai îngrozitor coșmar pentru o familie din Suceava. Bebelușul lor de numai șase săptămâni a murit după ce a fost scufundat în cristelintă, în timp ce primea Taina Sfântului Botez. Pruncul a fost transportat de urgență la spital și internat la Terapie Intensivă, dar nu a supraviețuit, din păcate.

Tatăl bebelușului decedat a vorbit, pentru prima dată, despre momentul incidentului din biserică. Părintele copilului îl acuză pe preotul care l-a creștinat de moartea copilului său și cere să fie pedepsit de către lege. Acesta susține că omul bisericii nu ar fi trebuit să-l scufunde pe fiul său în cristelniță. Bebelușul de o lună și jumătate s-ar fi înecat, după ce a înghițit 110 ml de apă.

„L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, a declarat tatăl îndurerat, potrivit monitorulsv.ro.

Cine este vinovat pentru moartea bebelușului de șase săptămâni

Bebelușul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Suceava și internat la ATI. Medicul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al spitalului a spus că pruncul s-a prezentat în cadrul instituției medicale cu stop cardio-respirator resuscitat. Din nefericire, acesta nu a supraviețuit. Cel mic a aspirat lichid în plămâni, însă cauza decesului va fi declarată oficial de medicii legiști.

Între timp, protopopul Doru Budeanu de la Protopopiatul Sucevei susține că preotul care a creștinat bebelușul nu a făcut nicio greșeală, întrucât Taina Botezului se realizează prin cufundarea pruncului de trei ori în cristelniță, conform orânduielilor bisericești. Mai mult de atât, acesta a subliniat faptul că cel mic era în viață după ce a fost scos din vasul cu apă sfințită.

„Botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii. Părintele mi-a spus că copilul a plâns și înainte de botez, inclusiv după ce l-a scos din cristelniță, avea semne vitale…Singura problemă de care știa părintele este că era născut prematur” a declarat protopopul Doru Budeanu pentru sursa citată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Suceava Ionuț Epureanu, preotul care a oficiat slujba de botez este cercetat, acum, pentru ucidere din culpă.