08 sept. 2020 | 12:35

Tatăl bătăușei de 14 ani, reținută după ce a agresat mai multe minore, rupe tăcerea. Ce se întâmplă la ei acasă

Social
Tatăl bătăușei de 14 ani, reținută după ce a agresat mai multe minore, rupe tăcerea. Ce se întâmplă la ei acasă
Tatăl bătăușei de 14 ani, reținută după ce a agresat mai multe minore, rupe tăcerea. Ce se întâmplă la ei acasă

În asentimentul specialiștilor, Bullying-ul reprezintă o formă de violență care implică un comportament mai agresiv. Vorbim aici de intimidare, hărțuire, umilință, agresiune fizică, efectuată cu intenție și în mod repetat.

Bullying-ul în societatea românească

În ultimii ani, Bullying-ul a devenit un fenomen în școlile românești, și în afara lor, și afectează mii de elevi. Adolescenții, adulții reprezentativi, în special profesorii, ar trebui să folosească metode pentru a preveni agresiunea, spun specialiștii.

Conflictele de gen Bullying sunt deseori între grupuri de adolescenți cu valori diferite sau între grupuri și copii care nu aparțin grupului. Când vine vorba de Bullying, țintele predominante sunt copiii diferiți. Cei timizi și introvertiți, cei cu probleme de greutate, cu rezultate școlare foarte bune sau foarte proaste. Când acești copii sunt hărțuiți sau agresați în mod repetat, de copii mai puternici sau mai mari, vorbim despre agresiune.

Cazul șocant din Târgu Jiu

Un astfel de caz de Bullying este și cel relatat de noi, întâmplat la Târgu Jiu, zilele trecute. Informațiile de ultimă oră anunță că autoritățile au decis arestarea, pentru 24 de ore, a tinerei agresoare. În consecință, tatăl agresoarei a decis să iasă în presă și să vorbească despre cele întâmplate.

Atât în România, cât oriunde în lume, fenomenul de Bullying este tratat ca agresiune fizică, și, în consecință procedurile sunt cele de arest preventiv. Dar efectele asupra psihicului unui minor încarcerat, fie vinovat sau nu, pot fi devastatoare.

Bullying Tatăl bătăușei de 14 ani, reținută după ce a agresat mai multe minore, rupe tăcerea. Ce se întâmplă la ei acasă

Bullying Tatăl bătăușei de 14 ani, reținută după ce a agresat mai multe minore, rupe tăcerea. Ce se întâmplă la ei acasă

În 2013 a fost dat publicității un studiu asupra efectelor de acest gen asupra minorilor, intitulat ”Studiu privind implicarea copiilor în proceduri judiciare – prezentare contextuală pentru faza justiției penale – România”. În cadrul acestui studiu se propun anumite alternative la procedura de încarcerare temporară, numite ”Alternative la procedurile judiciare”, menite să ajute, atât victimele, agresorii minori, dar și autoritățile.

Tatăl bătăușei de 14 ani, rupe tăcerea

În cazul de Bullying din Târgu Jiu, inclusiv specialiștii psihologi spun că efectele asupra tinerei de 14 ani vor fi devastatoare. De altfel tatăl fetei a declarat același lucru, spunând că este dispus să facă închisoare în locul acesteia.

„Abia a împlinit 14 ani, luna trecută avea 13 ani. Sunt alţii cu săbii care au intrat peste oameni şi nu le-a făcut nimeni nimic. A avut acest anturaj de două luni. Soţia mea a fost izolată la serviciu în mai multe rânduri, câte două săptămâni, iar eu la serviciu… Am fost îngrădiţi de acest drept de a sta lângă copiii noştri şi iată consecinţele. Ştiu că a fost o greşeală, dar nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest.

Este ceva ce nu poţi să vezi, mă pun şi în postura părinţilor fetelor lovite care, poate sunt mult mai căzuţi decât mine. Mă duc eu în locul ei… Fetiţa care a fost agresată a venit ieri, înaintea poliţiei, la noi acasă, împreună cu o verişoară a ei, s-a luat în braţe cu fata mea, s-au împăcat, şi-au cerut scuze reciproc, s-au împăcat fetele. (…) Ştiu că imaginile sunt foarte dure pentru oricine şi trebuie învăţat din acest necaz, să nu se mai întâmple aşa ceva.”, a declarat tatăl agresoarei.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro