08 apr. 2024 | 21:54

Ţările în care ar putea izbucni Al Treilea Război Mondial. Situaţia poate lua o turnură îngrijorătoare

News
Ţările în care ar putea izbucni Al Treilea Război Mondial. Situaţia poate lua o turnură îngrijorătoare
Ţările în care ar putea izbucni Al Treilea Război Mondial. Situaţia poate lua o turnură îngrijorătoare

Vești rele pentru un stat, unde ar putea izbucni un nou conflict. Specialiștii au ajuns la concluzia că situația poate scăpa de sub control și se va ajunge la un Al Treilea Război Mondial. De unde vine amenințarea și când ar putea începe criza.

Unde poate începe Al Treilea Război Mondial

Se vorbește tot mai mult despre un Al Treilea Război Mondial, care ar putea izbucni mai repede decât ne așteptăm. Specialiștii au făcut analize și au ajuns la concluzia că criză puternică este tot mai aproape.

Beijingul a avertizat că al Treilea Război Mondial ar putea izbucni chiar în China de Sud, pe motiv că neînțelegerile s-ar fi amplificat între acest stat și Filipine. În ultimele luni s-a vorbit tot mai mult despre anumite revendicări teritoriale, situație care nu s-a mai întâlnit de ani de zile.

De la sfârșitul anului 2023, tensiunile dintre Beijing și Manila au crescut în mod constant din cauza unei serii de incidente în apropierea recifurilor disputate.

Ceea ce atrage atenția este faptul că documentul în care se vorbește despre această situație nu precizează amploarea sau locul acestor exerciții. Marea Chinei este o zonă vastă și de mare interes, prin care trece o mare parte din comerțul din Asia și din lume.

Sâmbătă, Filipine, Statele Unite, Japonia și Australia au anunțat că vor organiza duminică un exercițiu comun al forțelor navale și aeriene în zona economică exclusivă a Filipinelor.

„Pe 7 aprilie, Comandamentul Teatrului de Sud al Armatei de Eliberare chineze organizează patrule de luptă comune navale și aeriene în Marea Chinei de Sud”, a anunţat armata într-un comunicat.

Yang, un expert frecvent prezentat într-o serie de articole din China Daily, a făcut legături între tensiunile actuale dintre China și Filipine și tensiunile din Europa de dinainte de Primul Război Mondial. Astfel, populația se teme că previziunile ar putea fi adevărate.

China, în dispute mari cu Filipine

De curând, China a provocat Filipine cu privire la bancurile de pescuit. Mai exact, gărzile de coastă chineze au încercat să alunge pescarii filipinezi din zona de pescuit, ceea ce a dus la conflicte tensionate între cele două state, care în trecut aveau relații apropiate.

Anul trecut s-au înregistrat o serie de ciocniri apropiate între cele două gărzi în apropierea Thomas Shoal, un recif scufundat în Insulele Spratly din Marea Chinei de Sud. Autoritățile filipineze au protestat împotriva utilizării de către China a unui tun cu apă și a laserelor de calitate militară, având loc, ulterior, discuții controversate.

Un summit trilateral între președintele american Joe Biden, președintele filipinez Ferdinand Marcos și premierul Fumio Kishida este, de asemenea, programat pentru 11 aprilie la Casa Albă.

Exercițiul naval și summitul au loc după mai multe incidente din ultimele luni între navele chineze și filipineze în apropierea atolilor din largul Filipinelor.

Săptămâna trecută, trei soldați filipinezi au fost răniți într-un conflict cu gărzile de coastă chineze care au folosit tunuri de apă puternice pentru a opri și avaria o navă în largul Atolului Thomas 2, unul dintre recifurile de corali disputate.

Beijingul susține că a fost prima țară care a descoperit și a denumit insulele din Marea Chinei de Sud. China urmărește cu îngrijorare consolidarea legăturilor militare dintre SUA și Filipine.

Alte state de coastă (Filipine, Vietnam, Malaezia și Brunei) au pretenții rivale în Marea Chinei de Sud, fiecare controlând mai multe insule.

Prezența militară și strategică crescută a Statelor Unite în regiune, în colaborare cu Filipinele, este privită cu îngrijorare de către China, care o consideră o încercare de contracarare a propriei sale pretenții teritoriale.

În acest context tensionat, summit-ul trilateral de la Casa Albă are potențialul de a consolida cooperarea și solidaritatea între Statele Unite, Filipine și Japonia, în fața provocărilor din regiunea Mării Chinei de Sud.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar AZI de Sfântul Ștefan pentru a-ti merge bine tot anul
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cum dau autoritățile apă la moară fanilor teoriei conspiraționiste Chemtrails
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Al Bano a spus ce s-a întâmplat în noaptea în care fiica lui, Ylenia Carrisi, a dispărut: „Acesta e dramaticul adevăr!”
Unica.ro
Crăciun. Ciorbă acră cu piept de curcan. Leac pentru organism, după mesele copioase de sărbători
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Este ordin de la UE pentru toți șoferii din Europa! Intră în vigoare de la 1 ianuarie 2025
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
ANUNȚ despre PENSIILE DIN IANUARIE! ÎNGRIJORĂRI pentru PENSIONARI
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro