Țările europene în care se vorbește engleza. Lista completă

Țările europene în care se vorbește engleza. Lista completă

Dacă iei în considerare să faci o schimbare majoră în 2022, implicit să te muți în altă țară de pe „Bătrânul Continent“, atunci ar fi bine să alegi una în care sunt mai mulți vorbitori de engleză, desigur dacă și tu stăpânești limba. Odată ajuns acolo, învățarea limbii locare ar trebui să reprezinte o prioritate, însă acest lucru ar putea dura o vreme, după cum am putut vedesa și în serialul „Emily in Paris“, oferit de Netflix. Află în continuare care sunt țările europene în care se vorbește limba engleză.

Țările europene în care se vorbește engleza

Aproximativ 1,35 miliarde de oameni vorbesc limba engleză la nivel mondial, ca limbă maternă sau secundară, potrivit detelor de la Statista. Pe locul doi se clasează un dialect chinez, cu 1,2 miliarde de vorbitori de mandarină.

Privind astfel lucrurile, nu este de mirare că britanicii sunt deficitari la limbi străine, fiind descriși în sondaje drept „codașii Europei“. Un studiu realizat de Comisia Europeană în 2020 a constatat că 62% dintre aceștia nu cunosc altă limbă, în vreme ce 56% dintre europeni vorbesc cel puțin una pe lângă cea maternă.

Education First (EF), compania de educație globală, a întocmit English Proficiency English, prezentând, în ordine, țările în care se vorbește cel mai mult și, implicit, cel mai puțin limba engleză. Prin urmare, dacă te vei muta într-una dintre țările din lista de mai jos, a cărei limbă locală ți se pare dificilă, vei putea comanda cu ușurință cafeaua, folosidu-te de engleză.

Compania a analizat datele de la nu mai puțin de 2 milioane de oameni din 35 de țări europene care au susținut teste de engleză, acordând fiecărei țări un punctaj mergând pănâ la 800.

Citește și: Cum se chinuie Grapini să vorbească în limba engleză – VIDEO

Lista completă

Concluzia a fost că se vorbește bine engleza în cam toate oreșele mari, capitalele depășind mediile naționale. Motivele evidente, care nu mai necesită detalii, sunt afacerile și economia.

De asemenea, s-a mai constatat și că Europa stă mai bine decât celelalte continente la capitolul vorbitori de limbă engleză, mărindu-și constant avansul începând cu 2011. Iar asta în ciuda faptului că unele dintre cele mai mari economii (Franța, Italia) nu intră în Top 10.

Așadar, iată care sunt țările europene cu cei mai mulți vorbitori de engleză:

1. Olanda – 663;

2. Austria – 641;

3. Danemarca – 636;

4. Norvegia – 632;

5. Belgia – 629;

6. Portugalia – 625;

7. Suedia – 623;

8. Finlanda – 618;

9. Croația – 617;

10. Germania – 616;

11. Luxemburg – 604;

12. Serbia – 604;

13. România – 598;

14. Polonia – 597;

15. Ungaria – 593;

16. Grecia – 591;

17. Slovacia – 590;

18. Estonia – 581.