Țările care au interzis jocurile de noroc și de ce. Cum sunt pedepsiți cei care încalcă legea
Care sunt țările care au interzis jocurile de noroc și de ce. Cum sunt pedepsiți cei care încalcă legea. Jocurile de noroc sunt subiect fierbinte în multe dintre țările lumii, întrucât reprezintă lupta dintre două concepte. Pe de o parte, ele sunt o sursă consistentă de venituri aduse la bugetul de stat prin suprataxarea industriei respective, iar de cealaltă parte, faptul că reprezintă o activitate nocivă. În timp ce unele guverne interzic loteriile, altele aprobă numai organizarea unei loterii naționale sau de stat. Loteria online, tot mai populară pe tot globul, a fost interzisă de unele țări, din mai multe motive.
Țările care au interzis jocurile de noroc și de ce
De altfel, unele țări interzic orice formă de publicitate în mass-media pentru jocurile de noroc, iar prima țară din Europa care a oprit publicitatea pentru jocurile de noroc a fost Italia. Acest lucru a inclus și interzicerea publicității pentru loterii, cazinouri online, pariuri sportive, cluburi sportive ori alte evenimente pentru campanii de jocuri și paruri.
Aceste restricții au fost aplicate de către guverne pentru că:
- jocurile de loterie sunt percepute ca jocuri de noroc ce pot duce la dependență, pierderea mijloacelor de trai ori la falimentarea afacerilor
- loteria este considerată imorală în multe țări ale lumii
- jocurile de noroc și pariurile sunt considerate o pierdere de bani și se crede că ar putea încuraja corupția, spălarea banilor, destrămarea familiilor și criminalitatea
- jocurile de noroc sunt în contradicție cu religia, obiceiurile, tradițiile și cultura locală
- distracțiile asociate cu pariurile la loterie sunt considerate periculoase, întrucât pot crea dependență.
Astfel, jocurile de loterie și de noroc au fost și încă sunt interzise în țări, precum: Belarus, Republica Cehă, Polonia, Cipru, Bahamas, Elveția, Brazilia, Turcia, Iran, Irak, Siria, Qatar, Africa de Sud, Arabia Saudită, Indonezia, India, Cuba.
Jocurile de noroc, o atracție pe piața neagră
În unele țări, operatorii trebuie să aibă o licență locală, ca să vândă bilete de loterie populației. Dintre ele fac parte: România, Spania, Malta, Muntenegru, Regatul Unit, Islanda, Albania, Bulgaria, Austria, Georgia, Germania, Lituania, Italia, Letonia, Belgia, Republica Cehă, SUA, Canada, Mexic, Insulele Virgine a Statelor Unite, Luxemburg.
De asemenea, în țările în care predomină religia islamică sunt restricționate toate jocurile de noroc, inclusiv cele online. Musulmanii sunt de părere că jocurile de loterie sunt jocuri de noroc, motiv pentru care sunt interzise. Pot fi aspru pedepsiți cei care concurează la loteriile online și sunt prinși, fiind acuzați că au participat la jocuri de noroc.
În Turcia, încă din anul 1998 au fost interzise cazinourile și aproape toate formele de jocuri de noroc. Și în Indonezia, jocurile de noroc și activitățile de tip cazinou au fost interzise, până și activitatea fostei loterii organizată de guvern a fost întreruptă. Chiar și așa, există anumite săli de jocuri clandestine și cazinouri online pentru jucătorii pasionați de aici.
Întrucât sunt interzise, jocurile de noroc au devenit însă o atracție pe piața neagră. Brazilia este țara renumită pentru cazinourile clandestine ai căror clienți fideli sunt mai mulți fotbaliști și cântăreți.