Tăriceanu, gata de prezidențiale: ”Mă voi pregăti pentru finală”

Tăriceanu, gata de prezidențiale: ”Mă voi pregăti pentru finală”
ALDE ar putea intra în opoziție

Tăriceanu s-a fofilat de mai multe ori în trecut, când a fost vorba de participarea sa la alegerile prezidențiale. De această dată însă, într-o intervenția la România TV, a avut o cu totul altă atitudine.

Călin Popescu Tăriceanu este liderul ALDE. În teorie, PSD-ALDE continuă să funcționeze ca o coaliție și, toate indiciile ne arată că vor avea un candidat unic la prezidențiale. În contextul în care Dragnea nu poate să candideze din cauza condamnărilor, sunt șanse foarte mari ca Tăriceanu să reprezinte ambele partide politice într-o ”finală” cu Iohannis.

Deși mai sunt multe piese care trebuie să se alinieze ca scenariul de mai sus să fie valabil, Tăriceanu nu s-a ferit să vorbească aseară de prezidențiale, la România TV. „În momentul de faţă, nu am luat această hotărâre, ea va fi o hotărâre politică care va angrena coaliţia – că voi fi eu, nu ştiu, vom vedea. Mă cunoaşteţi, mă voi pregăti bine pentru finala cu actualul preşedinte”, a spus preşedintele ALDE la România TV.

În același context, președintele Senatului a profitat de ocazie pentru a-l critica pe Iohannis și pentru a atrage atenția asupra faptului că referendumul de pe 26 mai este doar un mijloc prin care să divizeze țara. „Rolul preşedintelui este de unificator al naţiunii, nu este de personaj care să dividă ţara în două, cum a făcut preşedintele la ultima conferinţă de presă, când a spus: vreau să văd cine este cu mine şi cine este împotrivă. Nu acesta este rolul referendumului, iertaţi-mă, nu acesta este rolul niciunei confruntări electorale.

Oamenii trebuie să fie chemaţi să spună: da, analizez, astea sunt propunerile, ofertele electorale, asta vrea să facă candidatul acesta, astea sunt lucrurile pe care vrea să le facă oponentul său şi trebuie să aleg, să văd ce este mai bun pentru mine ca cetăţean, ce este mai bine pentru ţara în care trăiesc, pentru generaţia mea, pentru generaţia viitoare. Preşedinţia nu este o floare la butonieră, pe care ţi-o pui şi pentru care, după cinci ani de zile, te lupţi ca să o mai obţii o dată”, a mai declarat Tăriceanu, conform Agepres.

Când vine vorba de divizat țara printr-un referendum, Tăriceanu și Dragnea sunt experți, după eșecul răsunător de la referendumul anti-gay din toamna trecută.
Sursa: AGERPRES
Urmăriți Playtech.ro și pe