Țara unde oamenii trebuie să facă doza trei de vaccin. Cum vor fi considerați cei care nu o au până la 1 februarie

de: Ana Chivu
10 01. 2022

În ce țară oamenii trebuie să facă și a treia doză de vaccin? Ce se va întâmpla cu cei care nu o au până la 1 februarie? Autoritățile impun astfel tuturor să fie vaccinați și cu doza booster. Unde se întâmplă acest lucru?

Țara care a impus un termen limită pentru doza booster

O țară a luat o decizie de ultim moment în ceea ce privește campania de vaccinare. Concret, cetățenii din Grecia vor fi nevoiți să se imunizeze obligatoriu și cu doza a 3-a, dacă își doresc în continuare să figureze ca persoane vaccinate.

Ministrul Sănătății a anunțat că cei care nu au reșit să facă până în acest moment doza booster, mai au la dispoziție timp până pe data de 1 februarie. Dacă se va întâmpla acest lucru, ei vor fi considerați neimunizați.

Autoritățile elene au surprins pe toată lumea cu această hotărâre în privința răspândirii coronavirusului pe teritoriul țării. Ministrul Sănătății a anunțat că grecii mai au timp doar până la 1 februarie să își administreze a 3-a doză de ser împotriva COVID-19.

În caz contrar, ei nu vor mai beneficia de deschiderea pe care o oferă vaccinul și nu vor mai avea acces în locurile destinate persoanelor vaccinate.

„Începând cu 1 februarie, orice persoană care nu a primit doza de rapel…”

„Începând cu 1 februarie, orice persoană care nu a primit doza de rapel a vaccinului contra coronavirusului după o perioadă de 7 luni (de la a doua doză) va fi considerat nevaccinat.

Certificatul va fi în continuare valabil, pentru că este un certificat european valabil 9 luni, dar nu vor mai putea beneficia de avantaje precum accesul în locuri rezervate persoanelor vaccinate.”, a transmis ministrul Sănătății din Grecia, la Ant1.

Amintim faptul că Grecia a preferat să nu stea pe gânduri în încercare de a-i face pe cetățeni să se vaccineze de la începutul pandemiei și până acum. Recent, autoritățile au anunțat că pe lângă restricțiile deja impuse au adoptat și o nouă lege în privința imunizării obligatorii în rândul personalului medical, detaliu care a creat numeroase tensiuni printre angajați. Statul a avertizat că îi poate suspenda din funcție, dată refuză vaccinarea.

„Este scandalos şi trebuie să înceteze imediat’

”Şi cu toate acestea, ţările cu cea mai ridicată rată de vaccinare continuă să facă stocuri de seruri anti-COVID-19, în timp ce ţările cu venituri mici aşteaptă în continuare”, a adăugat Tedros.

”Zilnic sunt administrate de şase ori mai multe doze booster la nivel global decât doze primare în ţările cu venituri mici. Este scandalos şi trebuie să înceteze imediat”, a mai spus el. ”Nicio ţară nu poate să iasă din pandemia de COVID-19 pur şi simplu prin vaccinare”, a avertizat acesta la finele anului trecut.