Țara unde la fiecare 8 minute dispare câte un copil

Țara unde la fiecare 8 minute dispare câte un copil
Numărul copiilor dispăruți este uluitor

Pare ireal, dar totuși sunt țări în lume unde copiii nu se află în siguranță. Aceștia sunt răpiți sau luați pentru a fi traficați, ori supuși unor munci care le răpesc copilăria. Astfel, micuții ajung separați de familiile lor, care rămân doar cu speranța că într-o zi îi vor revedea.

India, țara unde copiii dispar pur și simplu

Se estimează că la fiecare opt minute, un copil din India dispare. Majoritatea ajung traficați ca parte a comerțului național. Astfel, mulți devin sclavi, sunt obligați la muncă forțată și transformați în jucării sexuale. Totuși, în ciuda acestor detalii uluitoare, care rareori apar în presa locală, opinia publică sau voința politică nu reușesc să pună capăt situației.

Un reportaj marca BBC a reușit să surprindă și să investigheze rețelele de trafic de copii din India. Astfel, reporterii au ajuns chiar la una dintre victime. Se pare că majoritatea celor care dispar, sunt de fapt copii din familii sărace. Unii ajung traficați chiar de propriile rude pentru că nu își permit să îi întrețină.

India, o lume în care copiiilor le este răpită copilăria Sursă foto - Pexels
India, o lume în care copiiilor le este răpită copilăria
Sursă foto – Pexels

Cel mai mare sistem de recunoaștere facială

Există totuși speranță. Un proiect pilot, lansat de un activist indian, încearcă să ajute la eliminarea traficului de copii, conform CNN.  Programul proiectat de Bhuwan Ribhu compară fotografiile tuturor copiilor dispăruți din baza de date a Poliției cu cele ale copiilor din instituțiile de îngrijire ale statului. Astfel, bărbatul a reușit să găsească peste 10.000 de copii dispăruți. Aceștia vor urma să fie reuniți cu familiile lor.

Rezultatul spectaculos a fost posibil cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială pusă la dispoziție de către Poliția New Delhi.

Sunt peste 300.000 de copii dispăruți în India și peste 100.000 aflați în instituțiile statului, a explicat Ribhu. Era imposibil să comparăm datele manual.

Dincolo de o rată crescută a criminalității, India se confruntă și cu un deficit de polițiști. Astfel, doar 144 de polițiști deservesc 100.000 de oameni. Acesta este și motivul pentru care tehnologia de recunoaștere facială este utilizată în special la combaterea infracționalității.

Guvernul indian este de asemenea ambițios, și promite construirea unuia dintre cele mai ample astfel de sisteme din lume. Acesta va putea fi dispune de o bază de date incredibilă, care să deservească tuturor statelor indiene.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI