24 iun. 2022 | 08:39

Țara unde au fost executați peste 100 de oameni în primele 3 luni din 2022. Alerta dată de ONU

Social
Țara unde au fost executați peste 100 de oameni în primele 3 luni din 2022. Alerta dată de ONU
„Cel puțin 105 persoane au fost executate”

Țara unde au fost executați peste 100 de oameni în primele 3 luni din 2022. Rapoartele recente ONU au reușit să atragă atenția asupra acestui fapt dramatic. Șefa adjunctă a ONU pentru drepturile omului, Nada Al-Nashif, a prezentat un raport alarmant. Tema acestuia vorbește despre încălcările drepturilor omului din Iran. Al-Nashif a vorbit despre raportul semnat de secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Iran, țara unde au fost executați peste 100 de oameni în primele 3 luni din 2022

În fața Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, adjunctul șefului adjunct al ONU pentru drepturile omului, Nada Al-Nashif, a prezentat ultimul raport privind Iranul. În recentul raport prezentant pe 21 iunie 2022, Nada Al-Nashif vorbește despre situația din Iran, denunțând faptul că execuțiile în această țară sunt în creștere.

Conform acestui raport, Iranul a executat peste 100 de persoane în primele trei luni ale acestui an. Nada Al-Nashif a mai afrimat că se continuă o tendință îngrijorătoare de creștere. Primele date despre situația de aici erau prezentante în raportul secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

„Aproape 260 de persoane au fost executate în 2020. Alte 310 persoane au fost executate în 2021, inclusiv cel puțin 14 femei.

Pedeapsa cu moartea continuă să fie impusă pe baza unor acuzații care nu reprezintă cele mai grave infracțiuni și în moduri incompatibile cu standardele privind procesele echitabile”, a declarat Nada Al-Nashif.

„Cel puțin 105 persoane au fost executate”

Această cifră a fost enunțată de comisarul ONU Nada Al-Nashif, iar acest număr ar putea crește, se mai spune în concluzia raportului. Raportul lui Antonio  Guterres a remarcat cu profundă îngrijorare creșterea numărului de execuții pentru infracțiuni minore. Raportul aduce în discuție, inclusiv infracțiuni legate de droguri, a declarat Nashif.

Nada Al-Nashif a declarat că, în martie, 52 de persoane erau condamnate la moarte pentru acuzații legate de droguri. Toate cele 52 de persoane erau transferate la închisoarea Shiraz pentru a fi executate. Comisarul a vorbit și de utilizarea în continuare a pedepsei cu moartea pentru infractorii minori. În opinia raportorului practica reprezintă o încălcare a dreptului internațional.

Iran critică în termeni duri raportul ONU

Șefa adjunctă pentru drepturile omului a denunțat și alte încălcări ale drepturilor în Iran. Șefa adjunctă a ONU spune că au fost, în special, ca răspuns la protestele legate de o serie de provocări sociale, politice și economice din ultimul an.

Până în prezent, nu au fost luate măsuri pentru a stabili răspunderea pentru aeste încălcăril. Majoritatea, mai spune raportul, au fost comise în timpul protestelor la nivel național din noiembrie 2019.

Au exista cazuri de decese inutile, cauzate de forța excesivă aplicată de autorități. Toate aceste acțiuni au fost împotriva curierilor de frontieră, a protestatarilor pașnici și a celor aflați în detenție. Toate au continuat cu impunitate, a declarat dna Nashif în fața consiliului.

„Utilizarea excesivă a forței constituie răspunsul implicit al autorităților la gestionarea adunărilor În aprilie și mai 2022, cel puțin 55 de persoane – profesori, avocați, apărători ai drepturilor muncii, artiști și cadre universitare – au fost arestate în timpul protestelor, multe dintre acestea fiind acuzate de securitate națională. Amploarea deceselor în detenție… este foarte îngrijorătoare.”, spune șefa ONU, conform RTE.

Mehdi Ali Abadi, reprezentantul permanent adjunct al Iranului la Geneva, a criticat raportul, afirmând că acesta se bazează pe un mandat rău intenționat impus ONU de către țările occidentale pentru a stigmatiza Iranul, insistând că este „părtinitor din oficiu”. Ali Abadi a mai spus în fața Consiliului că „Reducerea nobilului cod al drepturilor omului la un instrument politic meschin este îngrozitoare și rușinoasă.

Parteneri
Se schimbă regulile de călătorie în Marea Britanie. Cum vei intra de anul acesta în Anglia
Redactia.ro
Georgică Cornu o dă în judecată pe Marina Almășan, la început de an! Câți bani îi cere fostei iubite? Fiica afaceristului a dat-o si ea în judecată! Replica furibundă Marinei Almășan!
Click.ro
O femeie, fost ofițer de penitenciar, a fost condamnată la 15 luni de închisoare, după ce a fost filmată făcând sex cu un deținut
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Wow, asta da veste surpriză de început de an! După divorțul răsunător de îndrăgita artistă, acum și-a oficializat relația cu noua iubită! Uluitor cine i-a luat locul cântăreței
Unica.ro
Ce poți face cu mâncarea rămasă de la sărbători
EVZ.ro
Bănel Nicoliță, surprins de ziua lui de naștere! Cine l-a așteptat acasă, la miezul nopții
Spynews
Călin Georgescu, învins. Anunțul la care nu s-ar fi așteptat: Pentru schimbare..
Capital.ro
Cum arată și cât te costă să dormi în casa lui Tudor Chirilă, la Porumbacu de Sus. Imaginile sunt idilice: iubita lui a pus murături pentru turiști, el face tabere de creație, iar copiii se bucură de natură
Avantaje
CUTREMUR în POLITICA din ROMÂNIA! RĂSTURNARE MAJORĂ privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! AU DECIS!
Mediaflux
Marian Drăgulescu se căsătorește! Fostul sportiv a anunțat data la care va avea loc marele eveniment 
Spynews.ro
Motivul pentru care Cuza de la Noaptea Târziu a refuzat să își viziteze părinții timp de 2 ani. Ce s-a întâmplat
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro