17 feb. 2022 | 13:29

Țara tuturor posibilităților! Cum a reușit un polițist de frontieră să dețină o vilă, o cabană și un apartament cu un salariu de 1.000 de euro

News
Țara tuturor posibilităților! Cum a reușit un polițist de frontieră să dețină o vilă, o cabană și un apartament cu un salariu de 1.000 de euro
Cum a reușit un polițist de frontieră să dețină multiple proprietăți

Un polițist de frontieră are pe numele său un apartament de 64 mp, o casă de 200 mp, teren și o cabană de 84 mp pe malul lacului Bicaz, în județul Neamț. Toate aceste proprietăți au fost achiziționate cu un salariu de circa 1.000 de euro.

Cabană construită fără autorizație

Bărbatul este agent la Poliția de Frontieră Iași, iar casa de vacanță a fost ridicată fără autorizație de construcție. De asemenea, a fost cercetat de către procurorii DIICOT, în urmă cu 10 ani, fiind acuzat de complicitate la trafic de migranți și luare de mită. Atunci a fost achitat din lipsa de dovezi, potrivit judecătorilor.

Cabana de pe malul lacului Bicaz nu este trecută în declarație de avere a polițistului. Asta pentru că nu există acte pentru construcție, deoarece nu are autorizație, iar terenul este trecut pe numele tatălui său. Casa de vacanță este scoasă la vânzare acum, alături de o barcă și un ponton, la un preț de 125.000 de euro.

Agentul a fost contactat telefonic de către Reporter de Iași, spunând că este o confuzie și că proprietățile din Neamț nu sunt ale lui. Ulterior, acesta a revenit și a făcut câteva precizări despre o vilă pe care o deține, din satul Breazu, comuna Rediu, județul Iași.

„Acolo au cumpărat teren părinții mei. Au dat 6.000 de lei în 2018. Apoi, terenul a fost concesionat lui Dragoș Mândru care a făcut casa sau cabana, ce e acolo. Eu nu știu ce e, n-am fost”, a zis Pavel.

Ratele la bănci depășesc salariul

Potrivit declarației de avere depusă de agent, el, alături de soție, au împrumutat în anul 2016 peste 573.000 de lei, adică în jur de 125.000 de euro, iar casa din Breazu ar fi costat 100.000 de euro. Cele două credite lunare sunt extrem de mari, raportate la salariile oficiale ale celor doi.

Salariul mediu lunar al agentului este de circa 5.500 de lei, iar soția acestuia a notat în declarația de avere de anul trecut venituri aferente lui 2020 de 4.200 de lei ca inginer IT. Soții au mai completat în declarație un venit cumulat de 20.160 de lei, adică 336 de euro pe lună, probabil proveniți din închirierea apartamentului, dobândit în anul 2005.

Polițistul de Frontieră a fost acuzat de procurorii DIICOT că ar fi scos din țară mai multe persoane care avea interdicție de a părăsi țara. Faptele ar fi avut loc între 2005 și 2006. Agentul s-ar fi întâlnit cu patronul unei firme de transport la o petrecere, iar ulterior, patronul și polițiștii au început colaborarea. Cu toate acestea, nu au existat destule probe împotriva bărbatului, așa că a scăpat.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Zonele din România unde CFR a decis anularea a 14 trenuri în weekend-uri
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro