Ce avere are directorul STB, Adrian Criț. Ce specializare are, de fapt

Ce avere are directorul STB, Adrian Criț. Ce specializare are, de fapt
Adrian Criț, director STB

Numele șefului STB, Adrian Criț, a devenit extrem de sonor în timpul celei mai agresive greve a angajaților STB din ultima perioadă. Acesta ocupă funcția de director general interimar al STB de anul trecut, urmând ca mandatul său să se finalizeze pe data de 10 ianuarie 2022. Acesta a fost însă prelungit de la patru luni, la șase luni, lucru care ar fi putut deranja liderul Sindicatului Transportatorilor din București, considerat și inițiatorul acestei greve spontane.

Ce facultate a absolvit directorul STB

Conform informațiilor oferite pe site-ul oficial STB, mandatul lui Adrian Criț ar fi trebuit să se încheie pe data de 10 ianuarie 2022, însă acesta a fost prelungit până pe 15 martie sau ” sau până la finalizarea procedurii de selecție a directorului general”, se arată în actul adițional semnat de Claudiu Roman, membru în Consiliul de Administrație STB, pentru prelungirea mandatului de director interimar.

Potrivit informațiilor din CV-ul său, Adrian Criț a avut doar două locuri de muncă, mai exact la RAR și STB. Acesta a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică, Secția „Motoare cu Ardere Internă din cadrul Universității Politehnice București”, în anul 1998, ulterior urmând specializarea ”Termodinamica motoarelor cu ardere internă” și un curs de specializare în ”Securitate și Apărare
Națională”,  în cadrul Colegiului Național de Apărare.

Începând cu 2010, directorul STB a absolvit în cadrul Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazu” un program de masterat cu specializarea „Managementul informațiilor de Securitate Națională”.

Astfel, primul job al actualului director STB a fost acela de inginer bază de date tehnice la Registrul Auto Român, urmând ca după aceea să avanseze ca șef departament ”Poluare Autoturisme” tot în cadrul RAR.

În anul 2010, Adrian Criț a fost numit director general și Președinte al Consiliului de Administrație RATB, iar în 2016 a revenit în poziția de consilier al Directorului General la Registrul Auto Român, evoluția acestuia profesională fluctuând între RAR și STB.

Ce avere deține șeful STB

După cinci zile de grevă STB, oamenii și-au exprimat dezacordul față de liderii de sindicat, angajații STB, dar și cel care se află la conducerea Societății de Transport București, Adrian Criț. Pentru că au apărut în spațiu public mai multe ipoteze privind motivele care au generat această grevă, printre care și lupta de interese, oamenii au ocazia să afle mai multe despre persoana care conduce din umbră societatea de transporturi de care depind milioane de bucureșteni.

Astfel, dintre toți cei opt directori care fac parte din conducerea STB, Adrian Criț a adunat de departe o avere semnificativă, care ar putea fi pusă sub semnul întrebării, având în vedere activitatea desfășurată în câmpul muncii.

În urma trecerii prin revistă a declarației de avere, Adrian Criț are active financiare de peste 100.000 de lei și deține părți sociale de peste 250.000 de lei la două societăți comerciale. Acesta nu are datorii și, mai mult, în cursul anului trecut, Adrian Criț a câștigat în calitate de director general STB suma de 102.931 lei, în timp ce funcția de consilier al directorului RAR i-a adus în cont suma de 47.907 lei. Pe cealaltă parte a baricadei se află soția sa, de profesie medic stomatolog, care ar fi adunat venituri în valoare de 14.000 lei.

Directorul STB deține trei imobile și șase terenuri, dintre care, două obținute prin hotărâre judecătorească, în comuna Subcetate, județul Harghita. Acesta conduce o mașină din 2006, iar valoarea obiectelor sale este estimată la 10.000 de euro.

Vă reamintim că, pe toata durata grevei STB, angajații societății, în frunte cu liderul de sindicat STB, Vasile Petrariu, au scandat demisia lui Adrian Criț.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI