Țara pe care Rusia a avertizat-o din nou. Kremlinul este ferm: „Distrugerea definitivă”

Țara pe care Rusia a avertizat-o din nou. Kremlinul este ferm: „Distrugerea definitivă”
Marea Britanie, amenințată de Rusia

În plin război Rusia – Ucraina, țările care nu sunt de acord cu evenimentul introduc noi și noi restricții. De această dată, Marea Britanie vine cu un nou anunț, dar Rusia a avertizat-o din nou. Kremlinul este ferm și promite „distrugerea definitivă” a legăturilor bilaterale.

Marea Britanie, avertizată de Rusia

Ambasadoarea Marii Britanii la Moscova, Deborah Bronnert, a fost prezentă ieri la MAE din Rusia. Aceasta a fost convocată pentru a participa la o discuție despre noile sancțiuni aduse împotriva Rusiei, informează edition.cnn.com.

Oficialii de la Kremlin susțin că măsura poate duce la „distrugerea definitivă a legăturilor bilaterale”. Sancțiunile impuse presei ruse ar confirma „duplicitatea şi cinismul politicienilor britanici”. Conform comunicatului emis de MAE rus, vor exista măsuri de retorsiune.

„Ambasadoarei i s-a spus despre caracterul inacceptabil al unor astfel de acţiuni distructive, a căror continuare va duce inevitabil la distrugerea definitivă a legăturilor bilaterale şi la deteriorarea relaţiilor dintre popoarele Rusiei şi Regatului Unit”, se arată în comunicat.

Presa rusă, sancționată

Rusia este consternată de sancțiunile primite. Aceștia susțin că nu este normal ca ele să existe doar din simplul fapt că relatările lor diferă de tiparele occidentale. În comunicat, referirea a fost făcută la adresa politicienilor britanici care au luat deciziile de sancționare.

„Doar pe motiv că relatările şi interpretarea evenimentelor care se desfăşoară în lume nu este în concordanţă cu tiparele occidentale, confirmă încă o dată în mod clar duplicitatea şi cinismul politicienilor britanici, pentru care un lucru precum libertatea mass-media nu este altceva decât un instrument pentru rezolvarea problemelor pieţei”, se mai arată în comunicat.

Rusia nu se teme de sancțiuni

Oficialii de la Kremlin susțin că oficialii britanici au mai făcut și declarații amenințătoare. Acestea, conform rușilor, ar fi ”înţesate cu minciuni şi grosolănie de-a dreptul” împotriva Rusiei.

„Partea rusă va continua să răspundă dur şi decisiv la toate sancţiunile iniţiate de Londra şi să ia măsuri de retorsiune”, se adaugă în comunicat.

Război Rusia – Ucraina, 73 de zile de lupte

În plină luptă, ieri, 6 mai, Zelenki l-a invitat pe cancelarul german Olaf Scholz să viziteze Kievul luni. Este data la care Rusia comemorează victoria Uniunii Sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Este invitat, invitația este deschisă, a fost de ceva timp. Este invitat să vină în Ucraina, poate face acest pas politic foarte puternic de a veni aici pe 9 mai, la Kiev. Nu vă explic semnificația, cred că sunteți suficient de cultivați pentru a înțelege de ce”, a declarat Zelenski în cadrul unei videoconferințe.

Data de 9 mai este extrem de importantă pentru Rusia și Vladimir Putin. Președintele a promis, în urmă cu câteva zile, că va încerca „denazificarea Ucrainei” până la această dată. Anunțul legat de data de 9 mai pune în alertă Occidentul, mai ales că mai sunt 2 zile până atunci.