Unul dintre aliații liderului de la Kremlin a dezvăluit care este țara NATO pe care Vladimir Putin ar fi pus deja ochii pentru a o „denazifica și demilitariza” așa cum pretinde că face în Ucraina. Dacă aceasta va fi, într-adevăr, următoarea țintă a Moscovei, situația se va complica pentru toate țările din Europa.
Doar câtea zile ne despart de împlinirea unui an de la începutul războiului din Ucraina. În timp ce armata rusă pare blocată, nereușind să mai obțină nicio victorie importantă pe frontul din țara invadată, iar oficialii de la Kiev susțin că Moscova se pregătește să mobilizeze între 300.000 și 500.000 de soldați pentru o nouă ofensivă, un aliat al lui Vladimir Putin face declarații alarmante.
Ramzan Kadîrov, liderul cecen, susține că următoarea țintă a lui Putin este o țară NATO: Polonia, potrivit BusinessInsider.
„Ce se va întâmpla dacă, după finalizarea cu succes a NMD (National Missile Defense), Rusia începe să denazifice și să demilitarizeze următoarea țară? La urma urmei, după Ucraina, Polonia este pe hartă! Nu ascund că eu însumi am o astfel de intenție.
Am afirmat în repetate rânduri că lupta împotriva satanismului ar trebui să continue în toată Europa și, în primul rând, pe teritoriul Poloniei”, a spus Kadîrov într-un mesaj postat pe Telegram.
Citește și: Harta lumii, modificată de Vladimir Putin. A mutat frontierele fără milă, cum arată Rusia acum
Doar că un atac asupra Poloniei ar atrage o reacție uriașă din partea întregii forțe NATO, de zeci de ori mai mare decât în cazul Ucrainei. Kadîrov pare convins că războiul din țara vecină se va încheia până la finalul acestui an, transmite agenția de presă TASS.
„Țările europene vor recunoaște că au greșit, Occidentul va îngenunchea și, ca de obicei, țările europene vor trebui să coopereze cu Federația Rusă în toate sferele. Nu va exista niciodată o alternativă la asta”, a declarat liderul cecen.
Nu este prima oară, în ultimele 12 luni, când Polonia este amenințată de Kremlin și de aliații regimului de la Moscova. Belarusul a spus că o va ataca cu un răspuns „dur” la ceea ce țara a declarat că sunt „provocări” din partea Poloniei.
Kadîrov a mai spus că sprijinul pe care țările occidentale îl acordă Ucrainei este, de fapt, un mecanism funcțional de spălare a banilor.
„Văd că unii sunt îngrijorați de ajutorul extern acordat Ucrainei. Nu vă faceți griji! Este o schemă de spălare a banilor funcțională. Oficialii occidentali și ucraineni vor deturna aceste fonduri, iar în tranșee nu va ajunge mai mult de 15% din întregul ajutor”, a afirmat el.