Țara mare din Europa care poate obliga toți locuitorii să se vaccineze. Categoria de oameni deja obligată

Țara mare din Europa care poate obliga toți locuitorii să se vaccineze. Categoria de oameni deja obligată
Țara mare din Europa care poate obliga toți locuitorii să se vaccineze.

O țară din Europa, cu 61 de milioane de locuitori, a cincea cea mai populată țară de pe continentul european și a treia cea mai mare economie din zona Euro ar putea obliga toți locuitorii să se vaccineze, iar autoritățile au ca țintă un obiectiv de 80% dintre locuitori să fie vaccinați împotriva noului coronavirus până la finalul acestei luni.

Țara mare din Europa care poate obliga toți locuitorii să se vaccineze

În plus, aici, Guvernul deja a impus obligativitatea vaccinări în rândul tuturor angajaților din domeniul sănătății, din școli și universități. Este vorba, prin urmare, de Italia, acolo unde mai mulți miniștri ai Executivului au făcut presiuni în ultima vreme ca să se extindă măsura și către populația generală, dacă obiectivul de 80% nu va fi atins.

Premierul italian, Mario Draghi, susține vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului pentru populația generală. La ora actuală, aproximativ 70% dintre italieni au primit cel puțin o doză de vaccin, în timp ce 63% sunt complet vaccinați. 

Premierul Mario Draghi a fost întrebat, în timpul unei conferințe de presă de la Roma, dacă există posibilitatea ca vaccinurile să fie introduse ca obligatorii, de vreme ce Agenția Europeană pentru Medicamente și Agenția Italiană pentru Medicamente, AIFA, au ridicat actuala autorizație de urgență la autorizație completă, iar acesta a dat un răspuns scurt: „Da”.

Premierul Italiei, ”încrezător” că până la final de septembrie va fi atins obiectivul de imunizare a 80% din populația țării

De asemenea, în cadrul aceleiași conferințe de presă, ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a adăugat:

„Obligația din țara noastră există deja pentru personalul medical, așa că, în realitate, aceasta se aplică deja unei categorii din societatea noastră”.

De altfel, în urmă cu ceva timp, Mario Draghi afirma că el și ministrul Sănătății, Roberto Speranza, discutau „de ceva timp” dacă să extindă, sau nu, cerințele de vaccinare, dar a spus că detaliile despre următorii pași pe care îi va face Guvernul vor fi stabiliți într-o întâlnire cu liderii partidelor ce formează coaliția de guvernământ.

În plus, premierul a mai adăugat că este „încrezător” că, până la sfârșitul lunii septembrie, o să fie atins obiectivul de imunizare a 80% din populația Italiei și a i-a îndemnat pe cei care nu au s-au vaccinat deja, să o facă.

„Vreau să reiterez îndemnul meu de a vă vaccina”, a spus premierul.

„Este un act de grijă față de sine, de solidaritate față de ceilalți, de protecție a familiei dumneavoastră”, a mai declarat Draghi, conform Politico.

Urmăriți Playtech.ro și pe