Țara în care un oraș a interzis râsul la nunți. Cum motivează decizia halucinantă

Țara în care un oraș a interzis râsul la nunți. Cum motivează decizia halucinantă
Legea a intrat în vigoare de anul acesta

Ziua nunții este considerată a fi una dintre cele mai fericite zile din viața cuiva. Nu și în regiunea Rostov din sudul Rusiei, unde autoritățile au interzis râsul la ceremoniile de căsătorie civilă. Noul decret interzice, de asemenea, consumul de alcool și rearanjarea mobilierului la birourile de înregistrare a căsătoriilor. Acesta stipulează că ceremoniile de căsătorie civilă ar trebui să aibă loc într-o sală de ceremonii, la o dată și o oră prestabilite, nu mai mult de 40 de minute, în prezența steagului și a stemei Rusiei.

În Rostov nu se râde la nunți

Zicala conform căreia căsătoria este un angajament serios a fost subliniată de oficialii din sudul Rusiei, mai exact în Rostov. Aici, legiuitorii au interzis râsul și alte manifestări de bucurie la nunțile de la oficiile de stare civilă.

Oficialii din regiunea Rostov din Rusia au interzis, de asemenea, vizitatorilor birourilor de înregistrare, inclusiv mireselor și mirilor, să poarte conversații zgomotoase, să poarte pantofi murdari și să poarte „genți mari” în timpul ceremoniilor de nuntă.

Mâncatul, fumatul, consumul de băuturi spirtoase, plimbările fără țintă sau „rearanjarea pieselor de mobilier” au fost, de asemenea, interzise în cadrul măsurilor de reprimare a frivolității, a raportat agenția de știri de stat RIA Novosti.

„Se poate plânge?”, a întrebat un cititor în secțiunea de comentarii a RIA Novosti. Un altul a remarcat că noile reguli ar fi potrivite și pentru înmormântări. Oficialii au declarat că nunțile ar trebui să dureze 40 de minute, să se desfășoare într-o atmosferă „solemnă” și în prezența steagului și a stemei Rusiei.

Legea a intrat în vigoare de anul acesta

Conform aceleiași agenții de presă, legea a intrat în vigoare de luni, 16 ianuarie, sub forma unui decret privind procedura de desfășurare a ceremoniilor de căsătorie în regiune. Prevederea privind râsul a provocat o amplă discuție publică.

„Ținând cont de opinia publică, oficiul de stare civilă din regiunea Rostov precizează în Procedura de desfășurare a unei ceremonii de căsătorie într-o atmosferă solemnă de către oficiile de stare civilă formularea referitoare la interzicerea conversațiilor zgomotoase (inclusiv la telefon), a exclamațiilor, a râsului.

Noua formulare: conversații zgomotoase (inclusiv la telefon) și alte acțiuni care interferează cu desfășurarea ceremoniei de căsătorie într-o atmosferă solemnă în incinta oficiului de stare civilă”, se arată în mesajul preluat de agenția de știri RIA Novisti.

Olga Isaenko, care conduce biroul de evidență a persoanelor din regiunea Rostov, a declarat că nu se fac concesii, menționând că astfel de restricții au existat întotdeauna în mod informal. Cu toate acestea, fotografiile, filmările și acompaniamentul muzical sunt încă permise.

Olga Isaenko a mai declarat că nu există pedepse oficiale pentru încălcarea decretului, dar în cazurile extreme, cum ar fi întreruperea unei ceremonii în stare de ebrietate, pot duce la urmărirea penală.

Decretul regional din Rostov nu este prima încercare de a înăbuși râsul în Rusia. În 2019, autoritățile din republica Ingușeția, din Caucazul de Nord, au încercat să reprime râsul zgomotos printr-o campanie de anunțuri publicitare în 2019.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI