24 oct. 2020 | 15:37

Țara în care oamenii fac 2 ani de închisoare pentru mască. Are mai puține cazuri ca România

Știri generale
Țara în care oamenii fac 2 ani de închisoare pentru mască. Are mai puține cazuri ca România
Oameni care poarta masti de protectie

Într-o țară oamenii sunt pedepsiți cu 2 ani de închisoare pentru nepurtarea măștii. Această țară, deși mult mai mare ca România, are mult mai puține cazuri. Etiopia este țara care își încarcerează cetățenii până la doi ani dacă încalcă în mod intenționat restricțiile menite să limiteze răspândirea virusului din China.

Țara în care cei ce nu poartă mască sunt condamnați 2 ani la închisoare. Cum ține Etiopia în frâu virusul din Wuhan

Etiopia pedepsește cu doi ani de închisoare pe aceia care încalcă în mod voit regulile impuse de criza sanitară. Potrivit restricțiilor din această țară africană, este interzisă strângerea mâinilor, ieșirea în spații publice fără mască, iar mai mult de trei persoane nu au voi să stea la o masă.

În plus, în Etiopia trebuie păstrată distanța socială de doi metri. ”E ca și cum covidul nu ar mai fi, oamenii nu au grijă”, a scris pe Twitter ministrul Sănătății, Lia Tadesse. Etiopienii au realizat că virusul din China le-ar putea distruge națiunea.

Etiopienii, pedespsiti cu inchisoarea daca nu poarta masca

Etiopienii, pedespsiti cu inchisoarea daca nu poarta masca

Etiopia are puțin peste 1300 de decese din cauza virusului

Acest lucru va determina o posibilă creștere a răspândirii bolii și ar putea reprezenta o amenințare pentru națiune”, a mai spus ministrul, potrivit CNN.

Etiopia este a doua cea mai populată națiune din Africa. Etiopia a declarat în aprilie stare de urgență, pentru a preveni răspândirea virusului din Wuhan. De asemenea, starea de urgență a fost ridicată în septembrie. Ministerul Sănătății a înregistrat până acum 91.118 cazuri de persoane infectate cu virusul din China, precum și 1.384 de decese.

Etiopia are 110 milioane de locuitori

Trebuie reamintit că Etiopia are o populație de aproape 110 milioane de oameni. Prin comparație, țara noastră are o populație de 19 milioane de oameni și a înregistrat peste 200.000 de infectări până acum. De asemenea, numărul morților se apropie de 6000.

Pandemia a atins apogeul la sfârșitul lunii august, în Etiopia, dar este dificil să se cunoască adevărata amploare, deoarece testarea a fost, de asemenea, redusă din cauza resurselor limitate.

Starea de urgență a fost ridicată în septembrie în Etiopia

Cel puțin 79 de persoane au murit din cauza virusului în ultima săptămână, a spus Ministerul Sănătății, dar mai puțin de 2% din decese sunt înregistrate în mod oficial.

Astfel, noua lege adoptată după ridicarea stării de urgență din septembrie permite aplicarea de amenzi, dar și închisoarea de până la doi ani pentru cei care încalcă regulile sanitare, a precizat biroul procurorului general într-o declarație postată pe pagina de Facebook.

Etiopia, de asemenea, a amânat alegerile regionale și parlamentare care erau programate pentru luna august din cauza pandemiei provocată de virusul din Wuhan. Alegerile vor avea loc anul viitor.

De asemenea, Africa nu a fost la fel de afectată ca Europa și America de pandemia virusului din China. Experții spun că o populație mult mai tânără, măsuri aplicate din timp, precum și așezările rurale răsfirate, multe din ele izolate, au contribuit la menținerea sub control a răspândirii bolii cauzate de  virus.