Ţara în care doza booster va deveni obligatorie. Doar aşa va fi valabil certificatul verde

Ţara în care doza booster va deveni obligatorie. Doar aşa va fi valabil certificatul verde
Având în vedere rata mare de noi infectări, tot mai multe guverne se gândesc să impună a treia doză de vaccin.

Având în vedere rata mare de noi infectări, tot mai multe guverne se gândesc să impună a treia doză de vaccin. În America, președintele Joe Biden a cerut adulților eligibili să obțină o nouă doză de rapel Covid-19. Biden a declarat că va face în curând același lucru, în urma aprobării acestei mișcări vineri de către Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Administrația Biden cere impunerea unei a treia doze de vaccin

În aceste zile SUA raportează o medie de aproximativ 362.000 de rapeluri administrate pe zi în ultima săptămână, cu 57% mai mare decât primele doze zilnice medii de 231.000. Aproximativ 8,9 milioane de rapeluri au fost administrate miercuri, acoperind 4,7% din toți americanii complet vaccinați și mai mult de 12% din populația imunizată de 65 de ani și mai mult. Un grup consultativ cheie al FDA s-a reunit joi și vineri pentru a discuta despre eficacitatea și siguranța dozelor suplimentare pentru vaccinurile Moderna și J&J.

În urma conslutărilor s-a ajuns la concluzia că o a treia doză este necesară pentru a crește imunizarea americanilor. Mai mulți americani primesc a treia injecție decât primele doze de vaccin, deoarece persoanele care și-au încheiat regimul de două doze de Pfizer sau Moderna în urmă cu șase luni sau mai multe sunt acum eligibile și sunt pregătite pentru un vaccin suplimentar, anunță CDC.

„Dacă ați primit vaccinul Pfizer în ianuarie, februarie, martie a acestui an și aveți peste 65 de ani, mergeți să luați rapelul. Sau dacă aveți o afecțiune precum diabetul sau dacă sunteți un lucrător de primă linie, ca un lucrător medical sau un profesor, puteți primi un rapel gratuit acum. Recunosc că am peste 65 de ani, dar o să mă vaccinez încă odată.”, a spus Biden vineri.

CDC a dat undă verde vaccinării

În medie, 362.000 de persoane pe zi au primit rapel în ultima săptămână, potrivit datelor de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Autoritățile de reglementare din SUA au autorizat injecții de rapel cu vaccinul Pfizer pentru o gamă largă de americani la sfârșitul lunii septembrie.

A treia doză este valabilă inclusiv pentru vârstnici, adulți cu afecțiuni medicale de bază și cei care lucrează sau locuiesc în medii cu risc ridicat, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății și magazine. Mișcarea a făcut ca aproximativ 60 de milioane de americani să fie eligibili pentru a treia doză, a declarat președintele Joe Biden într-o adresă după aprobarea CDC.

Decizia a acoperit un proces extrem de neobișnuit în care oficialii din domeniul sănătății au anunțat, în august, un plan de a începe să ofere stimulente săptămâna aceasta, înainte ca oamenii de știință de la Food and Drug Administration și CDC să revizuiască datele. Dar oficialii au spus că datele din Israel și Regatul Unit au arătat semne îngrijorătoare de scădere a protecției, în special la persoanele în vârstă, și că este nevoie să se acționeze rapid.

Joe Biden: „Asculta vocile americanilor nevaccinați”

Peste 2 milioane de persoane au primit deja o o a treia doză de rapel, chiar dacă până vineri era recomandată doar celor cu tulburări ale sistemului imunitar. Biden a spus că în cele din urmă administrația sa intenționează să dea un impuls tuturor americanilor.

Pentru cei care au primit vaccinurile Moderna și Johnson & Johnson, Biden a spus că au încă un nivel ridicat de protecție și că oamenii de știință lucrează pentru a revizui datele privind un rapel pentru acele vaccinuri.

„Fă ceea ce trebuie și înțeleg că există dezinformare. Încearcă să cercetezi asta, să ajungi la oameni în care ai încredere care au fost vaccinați, întreabă-i.

Așa că vaccinează-te. Asculta vocile americanilor nevaccinați care zac pe un pat de spital și își trag ultima suflare spunând și, literalmente, am văzut asta la televizor, „dacă m-aș fi vaccinat”. a mai declarat vineri seara Joe Biden, conform NBCNews.