Țara în care cetățenii au ieșit cu arme antitanc să protesteze contra izolării. Imaginile care a făcut înconjurul internetului

Demonstrația a avut loc în prima zi completă în faza de relaxare treptată, pe fondul pandemiei coronavirusului. Un grup de manifestanți înarmați care protestau împotriva reguliide ședere la domiciliu din Carolina de Nord au mers pe străzile din Raleigh, Carolina de Nord, în acest weekend, cu armele pe umeri lor a fost surprins la un restaurant, iar fotografiile au devenit virale.

Țara în care cetățenii au ieșit cu arme antitanc să protesteze contra izolării. Imaginea care a făcut înconjurul internetului

Travis Long, fotoreporter de  la The News & Observer a declarat că a făcut fotografiile la un metrou de pe strada Fayetteville din centrul orașului Raleigh.

O fotografie arată un protestatar care transportă ceea ce pare a fi un lansator de rachete AT4 și două pistoale pe talie. În altă imagine este un protestatar care ține o armă mare peste umăr, în timp ce pare să-și facă un selfie. Doi dintre demonstranții care apar în fotografii poartă măști.

Fotografiile, care au fost redistribuite de peste 6.500 de ori, au devenit virale pe social media și au câștigat atenția unor celebrități precum Patton Oswalt, Kathy Griffin și Mia Farrow.

Manifestarea de sâmbătă a fost pusă la cale de un grup numit Blue Igloo, potrivit The News & Observer. Grupul a răspuns la o solicitare de comentarii despre eveniment prin e-mail duminică târziu. „Plimbarea de sâmbătă nu a fost un protest, a fost o adunare pentru a sprijini libertățile acordate americanilor de către Dumnezeu”, a spus grupul într-un e-mail. „Am ieșit la o plimbare pentru a lua aer curat, soare și ceva exercițiu foarte necesar.”

”Suntem un grup pașnic”

„Suntem un grup pașnic și dorim să îl menținem așa cu orice preț”, se arată în declarație. „Nu căutăm o luptă. De fapt, vrem opusul. Vrem să ne dăm un zâmbet, să ne strângem mâinile și să fim prietenoși. O societate armată este o societate politicoasă.”

Într-un videoclip postat pe pagina de Facebook a grupului, membrii pot fi văzuți intrând în magazinul de sandwich-uri și mergând până la tejghea pentru a comanda la mese.

„Vă deranjează dacă mâncăm aici?” persoana, poate fi auzită spunând persoana care înregistrează videoclipul „Nu vrem să facem să pară că amenințăm sau intimidăm pe nimeni, motiv pentru care întreb.”

Manifestația de sâmbătă a avut loc în prima zi completă de redeschidere treptată a Carolinei de Nord, în timpul pandemiei COVID-19. În prima fază, care a început vineri seara, parcurilor și anumitor întreprinderi li s-a permis redeschiderea în timp ce respectă liniile directoare de distanțare socială. Adunările rămân limitate la cel mult 10 persoane. În noaptea de duminică, au existat 14.764 de cazuri confirmate și 547 de decese atribuite COVID-19 în Carolina de Nord.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI