13 mart. 2024 | 20:47

Țara ieftină care este recomandată pentru vacanțe. Berea este doar un euro, iar mâncarea costă 10

Utile
Țara ieftină care este recomandată pentru vacanțe. Berea este doar un euro, iar mâncarea costă 10
În 2024 va deveni una dintre preferatele locuri pentru turiști

Dacă te gândești ca în această vară să te distrezi, dar pe bani puțini, s-ar putea să ai noroc, deoarece îți propunem un sejur într-un loc considerat a fi cel mai ieftin, unde berea este doar un euro, iar mâncarea costă 10. Așa că, citește mai departe și află despre țara ieftină care este recomandată pentru vacanțe.

Vacanțe pe cinste, pe bani puțin în țara ieftină care este recomandată pentru vacanțe

Este una dintre cele mai necunoscute destinații din Europa, dar în 2024 va deveni una dintre preferatele locuri pentru turiști, în special a celor care caută o destinație ieftină. Albania se remarcă prin frumusețea sa naturală incredibilă, căci despre acest stat este vorba, dar și prin faptul că aici există orașele din Europa cu cele mai mici chirii. Micuțul stat se mai remarcă și prin cultura și istoria sa unică și prin plajele sale care pot concura cu cele mai paradisiace plaje din lume.

Țara ieftină care este recomandată pentru vacanțe. Berea este doar un euro, iar mâncarea costă 10

Albania are o bogăție naturală admirabilă

Albania face parte din locurile de vis unde să călătorești la vară, și este astăzi o destinație turistică accesibilă și atractivă dacă doriți să vă bucurați de o vacanță ieftină fără a compromite calitatea experienței. Trebuie remarcat faptul că în Tirana, capitala Albaniei, prețurile tind să fie mai mari în comparație cu alte regiuni ale țării, cum ar fi pitoreasca Riviera albaneză.

Berea este doar un euro, iar mâncarea costă 10

Dar ceea ce iese cel mai mult în evidență este faptul că, fiind o țară europeană cu un aflux turistic redus, prețurile rămân la niveluri pe care orice european mediu le poate considera ieftine. Spre exemplu, aici berea locală costă 1 euro, iar meniurile pot fi găsite cu 12 euro.

Când vine vorba de cazare, camerele într-o casă locală costă între 10 și 20 de euro pe noapte. Hotelurile sunt, de asemenea, foarte accesibile, cu opțiuni începând de la 25 de euro pe noapte. În ceea ce privește mâncarea, costul unui fel principal într-un restaurant local este de obicei între 5 și 10 euro, în timp ce o bere într-un bar poate fi între 1 și 2 euro.

Ce poți vizita în Albania, țara ieftină din Europa de Est

Albania, deși este un stat mic, are o istorie la fel de veche ca și multe alte state din această parte de lume.

Țara ieftină care este recomandată pentru vacanțe. Berea este doar un euro, iar mâncarea costă 10

Tirana este o enclavă care respiră istorie

În aceeași măsură sunt destul de multe de vizitat, de la capitala Tirana, și până la orașul grecesc Apollonia din Iliria, un sit arheologic în apropiere de Fier, al doilea cel mai populat oraș din Albania. Așadar, hai să facem un tur virtual al celor mai importante locuri ce merită vizitate în Albania:

Tirana este o enclavă care respiră istorie

Îi puteți explora trecutul prin intermediul unor muzee fascinante, cum ar fi Casa frunzelor, Bunk’Art 2 sau sala extinsă care detaliază teroarea regimului comunist de la Muzeul Național de Istorie.

Izvoarele termale Banjat e Benjes

Bucurându-vă de o baie relaxantă în izvoarele termale Banjat e Benjes , cu vedere la munți, este una dintre cele mai bune experiențe din Albania.

Țara ieftină care este recomandată pentru vacanțe. Berea este doar un euro, iar mâncarea 10

izvoarele termale Banjat e Benjes

Aceste băi termale sunt situate în Parcul Național Hotova Fir. Pe lângă înot, vizita include și Podul otoman Kadiut, un pod medieval bine conservat, care traversează apele turcoaz ale râului Langarica și adaugă farmec împrejurimilor.

Berat, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO

Berat , situat la mai puțin de două ore de capitala Albaniei, este o destinație turistică renumită, recunoscută de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial. Cu o istorie de peste 2.000 de ani, acest oraș reprezintă un creuzet cultural în care se poate percepe amprenta lăsată de diverse civilizații.

Este recomandată pentru vacanțe. Berea este doar un euro, iar mâncarea 10

Berat, recunoscut de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial

Deși îi lipsesc monumentele specifice de mari dimensiuni, Berat se prezintă ca un mare muzeu în aer liber, captivându-i rapid pe cei care îl vizitează cu farmecul și bogata moștenire istorică.

Gjirokaster, poreclit „orașul de piatră”

Gjirokaster , înscris și el pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, se remarcă prin fermecătoarea sa arhitectură otomană tradițională și este cunoscut sub porecla deosebită de „orașul de piatră”. Este considerat unul dintre cele mai bune exemple ale acestei arhitecturi din Albania. Cu istoria și unicitatea sa, Gjirokaster atrage vizitatorii cu esența sa unică și bogatul său patrimoniu cultural.

Berea este doar un euro, iar mâncarea 10

Gjirokaster, înscris și el pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Kruje, locul de naștere al eroului național Skanderbeg

Kruje, situat la 30 de kilometri de Tirana, este un oraș esențial de vizitat în Albania. Cunoscut ca locul de naștere al eroului național Skanderbeg, fascinează prin castelul său care oferă vederi panoramice asupra centrului istoric. În plus, are diverse locuri de interes, cum ar fi clopotnița, Dollma Tekke și Muzeul Skanderbeg.

Berea este doar un euro, iar mâncarea 10

Castelul din Kruje

Concluzie

Albania, țara ieftină care este recomandată pentru vacanțe, are o bogăție naturală admirabilă, care concurează cu țările vecine, iar Riviera albaneză demonstrează clar acest lucru. Această întindere de coastă de peste 100 de kilometri oferă o colecție de plaje de o frumusețe captivantă și remarcabilă. Așadar, o invitație posibilă pentru sezonul estival din acest an, cu prețuri mici și cu multe locuri de vizitat.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Buletin furat sau pierdut în străinătate. Procedura de urmat pentru revenirea în țară
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Lege pentru toți șoferii din România. INTERZIS pentru cei care trebuie să facă ITP-ul
Capital.ro
Sâmbăta din Săptămâna Luminată, tradiții și obiceiuri. Ce nu trebuie să faci în această zi
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Schimbări la CNAS. Cardul de sănătate se mută pe telefon
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro