16 nov. 2022 | 18:50

Țara din Europa în care oamenii sunt acoperiți cu scorțișoară dacă nu se căsătoresc până la 25 de ani

Diverse
Țara din Europa în care oamenii sunt acoperiți cu scorțișoară dacă nu se căsătoresc până la 25 de ani
O tradiție veche de câteva sute de ani

„Câte bordeie, atâtea obiceiuri!”, am putea spune, când vine vorba de tradițiile și obiceiurile lumii. Știm că peste tot în lume, când vine vorba de măritiș, există o sumedenie de tradiții, care-mai-de-care mai ciudate. Este și cazul despre care vorbim azi. Vă propunem să aflați care este țara din Europa în care oamenii sunt acoperiți cu scorțișoară dacă nu se căsătoresc până la 25 de ani.

Danemarca și obiceiurile ciudate cu scorțișoară pentru necăsătoriții până la 25 de ani

În Danemarca, dacă nu ești căsătorit la 25 de ani, oamenii au dreptul social de a te împroșca cu scorțișoară. Da, ați citit bine, nu este nicio greșeală. Este cât se poate de adevărat și, bineînțeles că există o explicație pentru această tradiție, să-i zicem.

După cum explică un articol din The Telegraph, străzile din Danemarca sunt adesea acoperite cu scorțișoară. Acest aspect face parte dintr-o tradiție de lungă durată.

Când împlinești 25 de ani, dacă ești necăsătorit, în Danemarca se obișnuiește ca prietenii și familia ta să te acopere cu acest condiment. Nici ei nu se lasă mai prejos, acoperind oamenii din cap până în picioare și stropindu-i cu apă pentru ca scorțișoara să se lipească mai bine.

O tradiție veche de câteva sute de ani

Danezii explică această tradiție, spunând că stropitul cu scorțișoară ar putea să dateze de sute de ani, de pe vremea când vânzătorii de mirodenii călătoreau și rămâneau burlaci pentru că nu stăteau niciodată într-un loc suficient de mult timp pentru a se așeza cu cineva.

Mulți dintre acești vânzători nu-și găseau niciodată o parteneră și atunci erau numiți Pebersvends, ceea ce înseamnă „Pepper Dudes”. O femeie singură este astfel numită „Pebermø”, sau „domnișoară de piper”.

Acest lucru are sens la cea de-a 30-a aniversare, când scorțișoara devine piper. Dacă se simt super răi, danezii adaugă uneori ouă în amestec pentru că „ajută la aderență”.

Contrar a ceea ce sugerează acțiunile, nimeni nu este judecat pentru că este încă singur la 25 de ani. Vârsta medie la care bărbații se căsătoresc în Danemarca este de 34 de ani și jumătate, iar pentru femei este de 32 de ani.

Mai degrabă decât o pedeapsă, tradiția este doar o scuză pentru a face o glumă și a face glume cu prietenii atunci când ajung la vârste importante. Este, de asemenea, destul de amuzant să vezi pe străzi oameni dați din cap până-n picioare cu scoțișoară. Nu știm cum ar reacționa românii dacă ar vedea așa ceva pe străzi, dar cu siguranță ar fi distractiv.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro