29 feb. 2024 | 15:26

Țara din Europa în care angajații primesc al 13-lea și al 14-lea salariu. Sunt cei mai fericiți

News
Țara din Europa în care angajații primesc al 13-lea și al 14-lea salariu. Sunt cei mai fericiți
Tara din Europa in care angajatii primesc al 13-lea si al 14-lea salariu. Sunt cei mai fericiti

Vești bune pentru românii care lucrează în Austria sau Italia! Unii salariați pot beneficia de al 13-lea și al 14-lea salariu. Banii se dau înainte de concediul din vară și înainte de sărbătorile de iarnă.

Românii care lucrează în Austria pot primi al 13-lea și al 14-lea salariu

Angajații din Austria pot beneficia de două plăți speciale suplimentare pe parcursul anului. Acestea semnifică al 13-lea și al 14-lea salariu. Așadar, salariații au privilegiul de a primi o recompensă financiară substanțială în vară și în iarnă, pe lângă cele 12 salarii.

Totuși, orele suplimentare și bonusurile pot influența cuantumul acestor plăți speciale. Spre exemplu, bonusurile de Crăciun sunt adesea transferate în noiembrie sau decembrie, iar salariul extra pentru vară este oferit în iunie sau iulie. Pe de altă parte, există și variante în care aceste plățite sunt distribuite o dată la trei luni, în funcție de companie, conform ziarulromanesc.at.

Și Italia oferă bonusuri angajaților

Practica unui salariu în plus este întâlnită și în în Italia, unde se acordă un salariu adițional cunoscut sub denumirea de „quattordicesima”. Însă acest bonus se dă doar anumitor categorii de angajați și pensionari.

Conform legislației, pensionarii care încasează o pensie mai mare de 18.000 de euro pe an nu vor beneficia de al 14-lea salariu. În schimb, cei care pot prima sumele cuprinse între 366 – 655 de euro sunt persoanele care au pensie pentru limită de vârstă, pensie de pensionare, pensie anticipată, pensie obișnuită de invaliditate, pensie de urmaș.

De acest beneficiu se pot bucura și angajații din farmaciile private, cei de la furnizorul italian de servicii poștale Poste Italiane și cei care lucrează în servicii de supraveghere și fiduciare.

Cel mai bine plătit loc de muncă

Regimul de  muncă „Fly-in-Fly-out, pe scurt FIFO, este un aranjament de lucru popular în industria minieră, a construcțiilor, a petrolului și a gazelor naturale, în care angajatorii îi transportă temporar pe angajați la locul de muncă pentru turele de lucru, în general una sau două săptămâni, și îi aduc înapoi acasă în zilele libere.

De regulă, angajații în sistemul FIFO trebuie să lucreze ore îndelungate, de până la 12 ore, în schimburi de până la 12 ore, cu un timp de repaus minim. Modalitățile obișnuite de organizare a programului de lucru includ șapte zile de lucru, urmate de șapte zile libere sau 14 zile de lucru, urmate de 14 zile libere. Salariul pentru munca FIFO poate fi plătit cu zeci de mii de euro, pentru a compensa inconvenientul de a fi departe de casă și orele lungi de lucru.

„Munca FIFO are multe avantaje personale și financiare, cu un impact surprinzător de pozitiv asupra stilului de viață, finanțelor și carierei. Deseori, angajații FIFO pot beneficia de salarii mai mari, condiții de muncă mai bune și mai multe oportunități de avansare în carieră.”, spun directorii de firme care practică acest tip de angajări.

Parteneri
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
Redactia.ro
Adevărul din spatele camerelor de la Chefi la cuțite. Un fost concurent a rupt tăcerea și a spus ce nu se vede pe micul ecran: „Nu totul este chiar așa cum se vede la televizor”
Click.ro
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are septicemie
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Update. Florin Piersic a fost operat și se află la terapie intensivă
EVZ.ro
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu puțin timp. Primele declarații
Spynews
Anunţ şoc despre maestrul Florin Piersic:: Stare generală gravă
Capital.ro
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare și iau bani şi pe sticlele respinse, care nu sunt în program. Metoda mai merge până pe 30 iunie
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
Ce se întâmplă în România e SECRET MILITAR. Totul lângă un mare oraș
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Știrile Antena Stars. Viorel Lis se confruntă cu noi probleme de sănătate! Oana Lis este disperată: ”Mi-a părut foarte rău” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro