Țara din Europa care va rupe orice legătură cu gazele din Rusia. Anunțul oficial

de: Stan Nicu
11 07. 2022

S-a aflat care este țara din Europa care va rupe orice legătură cu gazele din Rusia. Anunțul a fost făcut oficial. Guvernul acestei țări se pregăteşte de o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti, pe care o vede ca fiind cel mai probabil scenariu în planurile sale. Cine renunță la gazele Rusiei, vedeți în rândurile de mai jos.

Țara din Europa care vrea să taie complet gazele de la ruși. Anunțul a fost făcut oficial

O țară europeană va rupe orice legătură cu gazele din Rusia. Această țară este Franța, astfel că Guvernul de la Paris se pregăteşte de o întrerupere totală a livrărilor de gaze din Rusia, pe care le vede ca fiind cel mai probabil scenariu în planurile sale, a anunțat duminică Bruno Le Maire, ministrul francez de Finanţe.

În contextul în care doar circa 17% din aprovizionarea sa vine din Rusia, Franţa este mai puţin dependentă de gazele lui Vladimir Putin decât alte state vecine, însă chiar și așa Guvernul pregăteşte planuri de urgenţă, scrie Agerpres.

Mai multe reactoare din Franța sunt închise pentru mentenanță

Întreruperea importului de gaze din Rusia este în mod special problematică acum pentru că producerea de energie nucleară în Franţa nu face faţă cererii, multe reactoare aflându-se în lucrări de întreținere.

„Cred că o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti este o posibilitate reală … şi trebuie să ne pregătim pentru acest scenariu. Ar fi total iresponsabil să ignorăm acest scenariu”, a afirmat Bruno Le Maire în marja conferinţei economice care are loc în Aix-En-Provence, în sudul Franţei.

Franța trebuie să reducă consumul de energie

Bruno Le Maire a mai explicat că prima linie de apărare este reducerea consumului de către gospodării şi companii, după care construirea unei noi infrastructuri, cum ar fi o instalaţie plutitoare pentru regazificarea livrărilor de gaze naturale lichide din alte țări.

Există și o soluție mai drastică, Guvernul analizând fiecare companie pentru a vedea unde poate fi forţată o producţie mai scăzută pentru a a face economie de energie, dacă va fi necesar, a adăugat ministrulBruno Le Maire.

Cărbunele, soluția analizată de marii consumatori europeni

În contextul sancțiunilor impuse Rusiei, cei mai mari cumpărători europeni de gaze rusești, Germania, Italia, Austria și Olanda, încearcă să găsească noi soluții alternative pentru proviziile de combustibili, astfel că ar putea să fie nevoiți să ardă mai mult cărbune pentru a face față fluxului limitat de gaze din Rusia.

„Este dureros, dar este pur și simplu o necesitate în situația asta pentru a reduce consumul de gaze”, a spus ministrul german al economiei Robert Habeck, membru al Partidului Verde care a promovat inițiativa ca țara sa să renunțe cât mai repede la cărbune pentru a reduce emisiile de gaze de seră.