Un colț al continentului ce a fost dintotdeauna fracționat, în care se vorbesțe o multitudine de limbi, are cea mai complicată frontieră din Europa și chiar din lume. Realitatea bizară a locuitorilor a transformat locul într-o atracție turistică.
Un teritoriu împărțit între diferite culturi și limbi și care este, cel mai probabil, punctul din lume în care există cea mai mare varietate lingvistică, a devenit celebru în întreaga lume datorită sistemului complicat de granițe ce îl traversează.
Situația geopolitică bizară afectează direct locuitorii unui mic orășel ce a ajuns să fie împărțit de mai multe țări. Indicatoarele de pe străzi sunt cele care informează cărui stat aparține zona.
Intrarea în Uniunea Europeană a făcut viața mult mai ușoară pentru localnici, reușindu-se astfel o oarecare unificare a orașului. Înainte, trebuie să fi fost o adevărată bătaie de cap să vizitezi prietenii sau familia care locuiau la doar câteva străzi distanță, dar în altă țară.
Cea mai complicată frontieră din Europa, poate chiar din lume, a transformat orașul într-o adevărată atracție turistică, străinii fiind curioși să vadă cum arată viața în orașul din două țări.
Este vorba despre localitatea Baarle-Nassau, ce aparține parțial Belgiei și parțial Olandei. Este una dintre cele mai ciudate zone ale continentului.
Te-ar putea interesa și: Cea mai sigură țară din lume pentru vacanțe. Norvegia și Elveția au fost depășite surprinzător
Ca parte a Uniunii Europene, deplasările în interiorul orașului nu mai sunt problematice. Pe trotuare, putem vedea inițialele țării pe teritoriul căreia ne aflăm în timpul plimbărilor. Pe cele mai multe case sunt afișate steagurile statutul de care aparțin.
Locuitorii acestui oraș se deplasează zilnic între Olanda și Belgia, chiar și pentru drumuri la supermarket, brutărie, farmacie, medic. Practic, o plimbare prin Baarle-Nassau oferă o bogăție multiculturală pe care o întâlnim în puține colțuri ale lumii.
Te-ar putea interesa și: Ţara din Europa care îşi cheamă civilii în armată. Autorităţile fac apel la cetăţenii de rând, cum motivează