Țara din Europa care a produs prima bere albastră din lume. Ce conține, de fapt
În ce țară din Europa a fost produsă prima bere albastră din lume? Băutura incredibilă este rezultatul colaborării între berăria din nordul Franței și o companie care produce suplimente nutritive. Care sunt cele mai importante ingrediente și de ce este atât de specială? Oamenii sunt extrem de curioși în privința ei. Iată mai multe detalii despre berea albastră care a surprins pe toată lumea!
Unde a fost produsă prima bere albastră din lume: ce gust are și care sunt ingredientele de bază?
Prima bere albastră a reușit să surprindă pe toată lumea, acum fiind în topul căutărilor celor mai curioși. Ea este făcută de o berărie din Franța și este rezultatul colaborării dintre berăria din nordul Franței și o companie care produce suplimente nutritive.
Băutura în cauză a fost un succes pe piață, iar primul lot de 1.500 de sticle s-a vândut deja, astfel producția a crescut și încearcă acum să facă față cererii. Culoarea albastră neobișnuită pentru bere provine de la spirulină, o algă cultivată în bazine speciale de compania Etika Spirulina în nordul Franței.
Componenta spirulinei este ficocianină și este adăugată apoi în bere în timpul procesului de fabricație. O angajată a fabricii care a testat o sticlă proaspăt fabricată susține că băutura are gust de hamei, este ușoară și are o aromă fructată, fiind acum o licoare potrivită și pentru femeile care nu iubeau neapărat gustul autentic al ei.
Detali din istorie
Berea este o băutură alcoolică obținută de obicei din patru produse naturale: drojdia de bere, malț, hamei și apă. Aceasta are aproximativ 5% alcool, dar există și cea fără alcool. Poate nu știai, dar temperatura ideală pentru consumul ei este cuprinsă între 6 și 8 grade Celsius.
Dacă este consumată cu moderație (limita de 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați), poate avea chiar și anumite beneficii pentru organismul uman datorită ingredientelor naturale din care este obținută. Numai drojdia din bere conține 17 vitamine, 14 minerale și 16 aminoacizi esențiali organismului uman.
- Categorii de bere:
bere neagră filtrată sau nefiltrată
bere fără alcool
bere blondă pasteurizată sau nepasteurizată
bere blondă superioară
cremă de bere
bere brună
bere cu lămâie
Aceasta băutură a apărut în urmă cu aproximativ 6.000 de ani și vine cel mai probabil de la pâinea care s-a udat și a început să fermenteze. Cele mai vechi urme de bere provin din anii 3.500-2.900 î.Hr., descoperite în Mmesopotamia, astăzi Iranul de vest. Se pare că berea era înainte asemănătoare unei grăsimi groase de culoare întunecată, fără să conțină o cantitate mare de alcool, dar foarte hrănitoare.