11 oameni au murit după ce au băut o bere produsă din banane. Ce au descoperit autoritățile în lichid

11 oameni au murit după ce au băut o bere produsă din banane. Ce au descoperit autoritățile în lichid
11 oameni au murit după ce au consumat o bere produsă din banane: cum s-a putut întâmpla acest lucru?

Unsprezece persoane au murit în districtul, Bugesera chiar în ziua de Crăciun, după ce au consumat o băutură locală. Aceasta era produsă din banane. Alte patru au ajuns la spital tot din această cauză. Ce au constatat medicii?

Caz șocant: 11 oameni au murit după ce au băut o bere locală produsă din banane

Un grup de 11 oameni au murit în districtul Bugesera, din sud-estul Rwandei chiar în ziua de Crăciun. Aceștia au consumat cu toții o băutură locală produsă din banane, a confirmat Biroul de Investigații din Rwanda (RIB). Alți patru au ajuns la spital și se află sub tratament.

Specialiștii au indicat niveluri ridicate de metanol găsite în stomacul oamenilor care au băut berea în cauză. Autoritatea pentru Alimente și Medicamente din Rwanda suspectează că asta le-ar fi adus decesul.

Biroul de Investigații a confirmat informațiile și a mai precizat că cinci persoane au fost arestate în caz. De asemenea, proprietarul fabricii de bere a ajuns și el în vizorul autorităților după tragedia petrecută, scrie bbc.com.

Fabrica de bere nu avea licență, iar activitățile sale au fost imediat suspendate. S-a descoperit faptul că la nivel național a fost lansată o companie pentru a reduce băuturile locale neautorizate.

Tipuri de bere

Oameni de peste tot din lume au la dispoziție o gamă largă de bere, mai cu seamă de când pe piață au apărut din ce în ce mai mulți specialiști care o produc din diverse ingrediente și alimente.

În funcție de temperatura de fermentație, ea poate fi împărțită în două categorii: de joasă sau înaltă fermentație. În cele două categorii intră varietăți multe în funcție de origine sau de metoda de procesare.

  • Printre cele mai cunoscute:

Pilsner Lager
Foarte populară, cu aproximativ 4 % alcool. Este o bere “blondă”, cu reflexe aurii, de la malțul deschis la culoare. Are o aromă discretă cu note de hamei. Compoziția și spuma sunt mai ușoare decât în cazul celorlalte tipuri de bere. Se recomandă să se servească la o temperatură de 5 grade.

Special Lager
Are o concentrație alcoolică de aproximativ 5 % alcool și culoare aurie cu accente de chihlimbar. Gustul este bogat, de malț si hamei nobil. Se recomandă să fie consumată la o temperatură de 5 grade.

Extra Lager
Conținutul de alcool variază între 6 și 7%. Are o aromă intensă, cu o culoare aurie cu accente de cupru datorate malțului prăjit. Spuma este cremoasă, iar gustul este intens și puțin amărui, aroma persistând în gură după servire. Se servește la o temperatură de 5 grade.

Bock și Black
Este o bere neagră, cu accente brune, cu o concentrație alcoolică de 5 %. Are o aromă puternică și amăruie, cu o spumă cremoasă. Se servește la o temperatură între 5 și 8 grade. (Sursa: berariiromâniei.ro)